Београдска премијера филма „Балканска међа“

У Центру „Сава“ вечерас ће премијерно бити приказан руски филм „Балканска међа“.

Филм Балканска међа, који је инспирисан руским заузимањем аеродрома „Слатина" у Приштини 12. јуна 1999. године премијерно је приказан у Москви 14. марта. Један од протагониста овог филма је и глумац Александар Срећковић који је са глумачком екипом из Србије пристуствовао овом догађају.

„Били смо доста узбуђени. Један завршетак целогодишњег рада на том пројекту, било је врло узбудљиво, пуна сала... Публика је јако добро прихватила филм и доста емотивно су га доживели“, објашњава познати глумац гостујући у Београдској хроници.

Филм Балканска међа је инспирисан истинитим догађајем који је ауторима послужио као окосница око које су исплетена драматичне и трагичне приче јунака.

„Све што је везано за тај догађај су историјске чињенице. Све остало што се дешава у филму је заправо фикција која је базирана на разноразним ситнијим догађајима који су се у целом том периоду дешавали свуда по Косову. Све то је сублимирано и направљена једна фиктивна прича која је заправо у својој суштини антиратна, јер је централна тема у ствари љубав“, објашњава Срећковић.

Партнер у продукцији филма Балканска међа је америчка компанија „20. век Фокс“, а дистрибутер за светска права је „Амадеус“ из Лондона, тако да је реално очекивати добру продају и дистрибуцију у свету.

„Филм не циља само публику која је емотивно везана за сам догађај. Изузетно је визуелно богат, то је прави акциони филм холивудског типа, има љубавну причу и све је то у јако добром пакету склопљено. Наравно, основна тема је и патриотска, зато мислим да ће ово бити велики хит и код нас и у региону“, закључује глумац Александар Срећковић на крају гостовања у Београдској хроници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво