Милан Марић на Берлиналу представљен као звезда у успону

Једна од 10 европских звезда у успону на 69. Филмском фестивалу у Берлину је српски глумац Милан Марић. Нове наде Старог континента представиле су се филмским професионалцима из целог света.

Пажњу светске јавности привукао је пре само годину дана на Берлинском Потсдамер плацу и то првом главном улогом у каријери оствареној у руско-пољско-српској копродукцији Довлатов Алексеја Германа млађег.

Да има глумачки потенцијал, Милан Марић наговестио је ефектним епизодама у филмовима Бранио сам Младу Босну, Добра жена, Влажност, као и у серијама Немањићи – Рађање краљевине, Војна академија, Јутро ће променити све, а ускоро ћемо га гледати и у ТВ пројектима Пет и Жмурке и новом домаћем филму Отац.

Говорећи о лику совјетског писца Сергеја Довлатова као одскочној дасци у каријери, млади српски глумац истиче да му и на овом Берлиналу, годину дана каније, људи прилазе да честитају.

„Овде и сада, после годину дана људи ми прилазе и имају потребу да ми кажу нешто о филму, да ми честитају, а прошле године се нисмо срели. Некако тек сада лагано почињем да увиђам да смо направили неку добру ствар!“, каже Марић.

Ласкава титула европске звезде у успону коју дели са колегама из Данске, Норвешке, Шведске, Ирске, Немачке, Естоније, харизматичном Милану Марићу омогућиће сусрете са иностраним агентима и продуцентима.

„Нека се деси ако ће се десити, радим најбоље што умем, овде сам, причам са људима, да ли ће се десити та шанса да опет радим на неком филму ван Србије, сада или за две године, или се неће десетити заиста не знам“, рекао је глумац поводом учешћа у индустријском делу програма Берлинала.

Уз Милана Марића, европском звездом у успону пре пет година на Берлиналу је био проглашен и српски глумац Никола Ракочевић.

Остали аутори: Сандра Перовић
број коментара 0 Пошаљи коментар