Филм „Непутовања“ привукао пажњу америчке публике

У званичном програму Фестивала независног филма „Санденс“, који је јуче завршен у Парк Ситију, у америчкој држави Јута, приказан је кратки анимирани филм „Непутовања“ аутора Ане Недељковић и Николе Мајдака млађег.

Поред званичних фестивалских пројекција, филм је приказан и у локалној средњој школи за готово 200 ученика, после чега је уприличен једносатни разговор са ауторима.

Филм Непутовања произведен у копродукцији Србије и Словачке и уз подршку Филмског центра Србије, номинован је за престижну награду Ени која у свету независног анимираног филма представља пандан Оскару.

„Пошто је ово једно од првих приказивања нашег филма у Сједињеним Државама, посебно нам је интересантно како њихова публика реагује на теме нашег филма, на причу о граници, изолацији и зидовима, поготово што је то овде веома актуелно“, објашњава ауторка филма, Ана Недељковић.

Додала је да поред изузетних реакција публике, чињеница да је филм приказан у селекцији „Анимејшн спотлајт“, у друштву изванредних анимираних филмова из читавог света, чини њихово задовољство још већим.

„Атмосфера је била одлична, пошто 'Санденс' нуди много више од пуког приказивања филма. Саставни део фестивала су разговори и пропратни догађаји, као и бројне могућности за успостављање контаката и упознавање људи“, истакла је Недељковићева.

На фестивалу „Санденс“, најпрестижнијем светском фестивалу независног филма, приказан је још један српски филм – Злогоње Рашка Миљковића, који је наишао на позитивне оцене филмских критичара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво