„Марија Стјуарт краљица Шкотске“ од сутра у биоскопима

Филм „Марија Стјуарт краљица Шкотске“, редитељке Џоси Рурк, од сутра ће бити на редовном репертоару домаћих биоскопа, најавио је дистрибутер „Тарамаунт“.

Филм истражује турбулентан живот харизматичне Марије Стјуарт која је, након што је са 16 година постала краљица Француске, а са 18 удовица, одбила притисак да се поново уда.

Уместо удаје, враћа се у своју родну Шкотску да поврати трон који јој припада, међутим Шкотском и Енглеском влада неодољива Елизабета Прва.

Младе краљице се у исто време плаше и диве једна другој.

Ривали у моћи и љубави, женски регенти у свету у ком доминирају мушкарци, њих две ће морати да одлуче како да играју игре око брака и независности.

Одлучна да буде владар, а не само фигура, Марија се позива на право да заузме енглески трон, претећи Елизабетином суверенитету.

Издаја, побуна и завера угрожавају оба престола и мењају ток историје.

„Одувек сам осећала велику повезаност са шкотском историјом, вероватно зато што сматрам да постоји много сличности са Ирском“, изјавила је ирска глумица Сирша Ронан о улози Марије Стјуарт.

Каже да је било изузетно занимљиво играти краљицу која је од изузетне важности за шкотски народ.

„Верујем да је ово прича која заслужује да буде екранизована. Ово је бриљантна улога за било коју глумицу и знала сам одмах колико сам срећна што је мени припала та част. То није нешто што бих икада одбила“, додала је Ронан.

Маргот Роби, која игра Елизабету, каже да од тренутка када је престала да посматра свој лик као краљицу, већ као обичну жену, била је у стању да се поистовети са њом и да је разуме.

„У почетку сам направила наивну претпоставку да је Елизабета Прва имала изузетно лагодан живот, али њено детињство је било поприлично трауматично. Наравно, то се није зауставило оног тренутка када је обезбедила моћ. Провела сам много времена проучавајући до детаља тренутке које је Елизабета доживела“, рекла је Роби, додавши да је била изузетно узбуђена што сарађује са три жене, редитељком, продуценткињом и Сиршом Ронан.

број коментара 0 Пошаљи коментар