Серђи Лопез и Давид Оелхофен стигли у Дрвенград

Шпански глумац Серђи Лопез и француски режисер и сценариста Давид Оелхофен стигли су у Дрвенград где се одржава 12. Међународни филмски и музички фестивал „Кустендорф“.

Лопез, који ће вечерас са колегама Андријаном Тардиолом и Луком Чикованијем, одржати радионицу за студенте и младе ауторе након пројекције филма Срећан као Лазаро редитељке Аличе Рорвахер, наздравио је са Емиром Кустурицом и одмах по доласку научио да на српском каже Наздравље и Живели.

„Лепо је почело“, кратко је рекао Лопез послуживши се ракијом, хлебом и сољу.

У исто време у Дрвенград је слетео и редитељ Давид Оелхофен, који ће сутра представити свој филм Блиски непријатељи.

„Драго ми је да сам коначно на земљи. Срећан сам што сам овде“, навео је Оелхофен када је изашао из хеликоптера.

Оба филма приказују се у програму Савремене тенденције 12. „Кустендорфа“, а Лопезу је посвећена и Ретроспкетива великана, те ће публика имати прилику да погледа и филм Вестерн Мануела Поарија у којем он игра.

Остварење Срећан као Лазаро награђен је на Филмском фестивалу у Кану за најбољи сценарио и представља причу о сусрету Лазара, младог паора који је толико добар да људи често мисле да је ограничен, и Танкредија, младог племића ког прогони његова машта.

Чврста веза је запечаћена када Танкреди замоли Лазара да му помогне да исценира сопствену отмицу, а њихово пријатељство је толико драгоцено да ће превести Лазара кроз време у потрагу за Танкредијем.

У средишту приче Блиски непријатељи су Дри и Мануел, пријатељи од детињства, који су кренули различитим путевима – Мануел одлази са друге стране закона, а Дри постаје полицајац.

Када Мануелов највећи посао крене наопако, њих двојица се срећу и схватају да су неопходни један другом да би опстали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво