Улазнице за 24. ФАФ од сутра у продаји

Продаја улазница за 24. Фестивал ауторског филма, који се одржава од 23. до 30. новембра, почиње сутра на свим локацијама одржавања фестивала, док ће Дом омладине Београда карте пустити у продају 19. новембра.

Пројекцијом филма јапанског редитеља Хироказу Кореде Крадљивци у Комбанк дворани, 23. новембра, свечано ће бити отворен овогодишњи Фестивал ауторског филма.

У Главном програму биће приказано 26 остварења, од којих ће се 10 такмичити за гран-при награду „Александар Саша Петровић“.

Филмови домаћих редитеља који ће бити у такмичарском програму су Терет Огњена Главонића, Ти имаш ноћ Ивана Салатића и Границе, кише Властимира Судара и Николе Мијовића.

Сутон Ласла Немеша, Запослена Никоса Лабота, Срећан као Лазаро Алис Рорвочер, Не занима ме да ли ћемо се уписати у историју као варвари Радуа Жудеа само су нека од остварења награђених на највећим светским фестивалима, који ће премијерно бити приказани на 24. ФАФ-у.

Свечано затварање фестивала биће одржано у Комбанк дворани 30. новембра, пројекцијом филма Сви знају Ашгара Фархадија.

Поред Главног програма, ту су и Храбри Балкан, Bande a part, АЦИД, Cinefondation, Жилникова Интернационала – ретроспектива филмова Желимира Жилника овогодишњег лауреата награде за животно дело, Омаж Живојину Павловићу, Ретроспектива Жак Ривет, Ин фокус – Филип Грандрије и Прича и ауторски филм.

Фестивал ауторског филма биће домаћин трећег модула професионалног тренинг програма „Гете Института“ – Фирст Филмс Фирст, а један од тутора на београдском модулу биће и познати румунски редитељ Кристи Пују, који ће одржати мастерклас отворен за јавност.

На иницијативу Француског института, Филмски центар Србије и Фестивал ауторског филма организују треће издање Српско-француских филмских сусрета Ранде ву од 28. до 30. новембра у Комбанк дворани.

Циљ сусрета је јачање веза између српских и француских филмских професионалаца и успостављање пословне сарадње која води већем броју копродукција.

Поред Комбанк дворане, која је главна локација овогодишњег издања фестивала, пројекције ће бити и у Дому омладине Београда, Дворани Културног центра Београда, Југословенској кинотеци, биоскопу „Фонтана“, Центру за културу „Влада Дивљан“, Дому културе Студентски град и Арт биоскопу у Коларчевој задужбини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи