Представљена „Јесен на РТС-у 2018“

Део новина које на мале екране доноси јесења програмска шема РТС-а представљен је у препуној дворани Културног центра Београда. Гледаоце очекује укусно, по традицији квалитетно и модерно – премијере домаћих серија и филмова, информативни програми, преноси најатрактивнијих спортских догађаја, а неке емисије које већ волите добиће нове форме.

Представљена „Јесен на РТС-у 2018“ Представљена „Јесен на РТС-у 2018“

Сезона „Јесен 2018“ на Радио-телевизији Србије почиње 24. септембра. У години када славимо шест деценија постојања Телевизије у Србији, РТС наставља да емитује квалитетан садржај у различитим сегментима програма, који окупља све генерације једне породице испред малог екрана.

Душка Вучинић, шефица Корпоративних комуникација и промо РТС-a, каже да РТС не одустаје од високо постављених стандарда, квалитетног програма и доброг укуса.

„Тако настављамо и нову сезону – три нове домаће серије, биће ту и неких нових филмова, страних серија, најквалитетнијег и најтраженијег спортског програма, дечјих научно-образованих и културних емисија, шоу-програма Луда ноћ и Најлепше народне песме“, истакла је Вучинићева.

Лајтмотив свечаног представљања јесење сезоне, одржаног у препуној Дворани Културног центра Београд је јутро. Разлога за то су два: Јутарњи програм добија нови концепт, а нова серија, чије емитовање почиње већ почетком октобра, такође је у знаку почетка дана.

Нови концепт најстаријег и најгледанијег јутарњег програма у Србији

РТС-ов Јутарњи програм постоји 32 године и први је те врсте на читавом Балкану. До сада је имао више од 11.000 емисија и више од 32.000 сати програма. И увек је најгледанији и увек је узор другима, али се и даље мења и поставља нове стандарде јутарњег програма у Србији и региону.

У нову сезону Јутарњи програм креће са више простора, са новим темама и лицима. Радним данима, Јутарњи програм Радио-телевизије Србије трајаће чак два сата дуже, од шест до 11 часова! Водитељски пар који ће чинити Драгана Косјерина и Бранко Веселиновић, смењиваће се са другим водитељским паром Душицом Спасић и Сањом Драгићевић Бабић. Викендом ћемо се будити уз појачање Јутарњег програма Наду Гогић која каже да прелазак у ту врсту програма представља изазов који још није имала до сада.

„Много озбиљних ствари сам радила до сада, али ово ми изгледа застрашујуће. Ово захтева прилагођавање целог организма, захтева да у три сата будеш и озбиљан и информативан, шармантан, духовит, спонтан, да се насмејеш и уозбиљиш... Имам још времена да се припремим“, истакла је Нада Гогић додајући да јој не смета што неће бити у пару као њене колеге радним данима.

„Мој задатак је да уредим емисију тако да не буде досадна и да не зависи толико од тога да ли је у студију један или два водитеља“, објаснила је нова водитељка Јутарњег програма.    

Јутро ће променити све

Јутро ће се променити на програму РТС-а, а Јутро ће променити све је и серија која од 8. октобра почиње да се емитује на Првом програму Радио-телевизије Србије.

Редитељи и креатори серије су Горан Станковић и Владимир Тагић, сценаристи Маја Пелевић, Димитрије Коканов, Милан Марковић Матис, Борис Гргуровић и Филип Вујошевић. У овој причи о младим људима који су прешли тридесету а још увек трагају за собом и својим местом у свету, главне улоге тумаче Никола Ракочевић, Јована Стојиљковић, Андрија Кузмановић и Исидора Симијоновић.

Горан Станковић истиче да серија један храбар искорак за РТС зато што је указао прилику једној младој ауторској екипи.

„И испред и иза камера налазе се људи који су у својим двадесетим и тридесетим годинама који причају приче о себи. Те приче су понекад сурове зато што су искрене, али су зато аутентичне“, објаснио је Станковић.

Глумац Милан Марић истиче да од серије Сиви дом на нашим програмима није било генерацијске серије.

„Много младих, дивних људи је радило на серији Јутро ће променити све. Серија је животна, пуна садржаја, преокрета, мислим да ће људи лако да се вежу за њу, да ће бити интересантна и тинејџерима и старијима. Биће и забавно и тужно и све какав је живот... сви ликови су и позитивни и негативни. Мислим да ће људи уживати и да ће серија бити лепа навика“, оценио је Марић.

У оквиру свечаности у Дворани Културног центра Београда вечерас је приређена ексклузивна пројекција прве три епизоде серије.

Водитељи Бојана Марковић и Милан Поповић најављују повратак најлепших песама на мале екране у новој сезони. Ауторски и водитељски тим неће се мењати, али ће у серијалу Најлепше народне песме бити много новина.

„Биће то први ситком са забавњацима и народњацима, али биће ту и Бојан Суђић. Нећемо прећи границу доброг укуса, али прелазимо границу српског укуса, што значи да остајемо у добром укусу. Српски укус последњих деценија је дискутабилан, али вратили смо народну музику у моду, надам се да ћемо кроз овај серијал да вратимо културу у моду, што значи да ћемо сарађивати са рокерима, народњацима, свима... Без мистификације имамо лепе приче, лепе песме, историју“, прича Поповић.  

„Остаћемо у добром ритму, остало је још много лепих песама које треба да чујемо. Биће забавније, мало ћемо ми више глумити, али ћемо покушати да убедимо и певаче да се нађу у необичним улогама. Свака песма има своју историју и причу како је настала, на којој је тканини или салвети написана па ћемо се трудити да нађемо занимљиве госте који ће такве ствари открити“, навела је водитељка Најлепших народних песама.   

Шеста сезона ТВ серијала С Тамаром у акцији имаће 14 нових епизода, од којих ћемо прву гледати 28. септембра, открива Тамара Грујић.

„Идемо на запад Србије тако да је све другачије јер идемо на потпуно нову територију. Прва епизода ће бити нешто дужа, били смо у Сјеници, а тамо је било превише ствари не које смо хтели да обратимо пажњу. Били смо у Тутину на Пештерским тефериџама, то је манифестација коју ретко која телевизија снима, имаћемо причу и из Косјерића, са Златибора“, наводи Тамара Грујић истичући да је планирано да се овај серијал заврши специјалном епизодом у којој ће бити реновиран дневни боравак и место за опоравак Удружења оболелих од церебралне и дечје парализе у Ужицу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво