„Јутро ће променити све“ на РТС 1

Нова телевизијска серија „Јутро ће променити све“, по много чему се разликује од домаћих играних серија виђених у последње време. Публика ће имати прилику да прати судбине младих људи и њихове суштинске животне проблеме ... Прича избегава „клишее“ које носи бављење генерацијским темама, и одликује се специфичном емотивношћу и софистицираним хумором. Серија „Јутро ће променити све“ емитоваће се од 8. октобра - понедељком, уторком, средом и четвртком од 22:00 на РТС 1.

Главни ликови су млади људи, који су прешли тридесету, завршили са школовањем, нису оформили породицу, немају сталне послове и још увек трагају за собом и "својим местом" у свету...

У раскораку између ране младости која им измиче, и одраслог доба, наши ликови пoкушавају да редефинишу своје пријатељске и емотивне односе и схвате "куда даље"...

Кроз борбу са животним изазовима једне генерације, серија покушава и да дочара дух Београда данас: говори о онима који живе у њему, онима који из њега одлазе, али и онима који му се поново враћају.

Током 40 епизода серија прати живот четворо тридесетогодишњака кроз период од годину дана. Када се Филип, "дечко који обећава", стипендиста престижног америчког универзитета, врати у Београд, испоставиће се да његова наизглед кратка посета, траје много дуже него што је планирано ... Филипов повратак окупиће његове дугогодишње пријатеље, Љубу, Анђелу и Александру.

Већи део музичке подлоге чини ауторска музика домаћих бендова чиме сe евоцира атмосфера и дух времена. За снимање серије ангажовано је више од 200 глумаца, и коришћено око 300 локација на територији Београда.

Реч уредника серије:

„...Серија се бави једном генерацијом, али, срећом, не на узак и површан начин. Тема је много шира. Ту су другарство и љубав у општем смислу, а пре свега носталгија због младости која се искрада. Ово су мотиви који се тичу сваког појединца, без обзира на године живота. Сви знају да препознају другарство и позитиван „патос" везан уз њега, као и љубав, а нарочито носталгију, као је саставни део људског бића, већ и зато што смо сви једном били деца... Занимљиво је и коришћење литерарних искустава да је „антијунак" заправо увек привлачнији од „јунака". Почев од Филипа који стартује као управо освешћени тотални „лузер", преко Љубе, Саше, па и Анђеле како радња одмиче, ми имамо посла са симпатичним антијунацима, ликовима који разбијају уврежене шеме о „успеху" по сваку цену и баналностима коју такви проседеи носе. Насупрот томе, имамо индивидуацију појединца и један благи, сваком препознатљив сентимент међуљудског прожимања..."

• Уредник серије: Мирјана Лазић
• Креатори серије: Горан Станковић и Владимир Тагић
• Редитељи серије: Горан Станковић, Владимир Тагић и Милица Томовић
• Сценаристи: Маја Пелевић, Димитрије Коканов, Милан Марковић Матис, Борис Гргуровић, Филип Вујошевић
• Играју: Никола Ракочевић, Јована Стојиљковић, Андрија Кузмановић, Исидора Симијоновић, Анита Манчић, Небојша Дугалић, Милан Марић, Миона Марковић, Миодраг Драгичевић, Милица Стефановић, Марко Јанкетић, Хана Бештић, Миодраг Крстовић и многи други...
• Сценографи: Ирена Марјанов и Марија Митрић
• Костимограф: Милица Коларић
• Композитор: Јања Лончар
• Директори фотографије: Игор Маровић и Александар Караулић
• Монтажери: Урош Максимовић, Владимир Радовановић и Јелена Максимовић

Продукција: РТС

Извршна продукција: „This and That Production" - Снежана Пенев

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 13. сеп 2018, 13:10)
IVANA [нерегистровани]

rts

Ajmo jedva cekame da vas vidimo,pozdrav za celu ekipu.