Светска премијера црногорско-српског филма „Ти имаш ноћ“ у Венецији

Црногорско-српски дугометражни филм „Ти имаш ноћ“ младог редитеља Ивана Салатића биће данас премијерно приказан у склопу 33. издања програма „Недеља критике“ актуелног 75. Филмског фестивала у Венецији.

Филм почиње причом о Сањи која се, након што је напустила брод на којем ради, затиче у лучком граду Медитерана. Одатле одлази натраг кући, враћајући се познатим улицама у којима полако нестаје све што је волела, саопштио је Филмски центар Србије.

Док радници остају без посла у бродоградилишту, барке прекривене цирадама, разбацане свуда около, остављене су за неке боље дане. Олуја узима један живот, Сањин брат чека ноћ у шуми. Ноћ која може променити све.

Улоге тумаче Момо Пићурић, Лука Петроне, Ивана Вуковић, Јасна ДЈуричић, Борис Исаковић и Марко Штибохар. Директор фотографије је Иван Марковић, монтажерка Јелена Максимовић, сценографију потписује Драгана Баћовић, костим Лидија Андрић, дизајн звука Јаков Мунижаба, док је микс звука урадио Никола Медић.

Продуценти филма Ти имаш моћ су Душан Касалица и Јелена Ангеловски испред куће „Меандер филм“ из Црне Горе, док је српски копродуцент Стефан Иванчић испред куће „Нон-алајнд филмс.

Ово је први дугометражни играни филм Ивана Салатића, који је 2015. са кратким филмом Дворишта такође учествовао на фестивалу у Венецији у оквиру селекције „Орижонти“.

Филм је реализован уз подршку Министарства културе Црне Горе, Филмског центра Србије и Доха Филм Института, Општине Херцег Нови, те Туристичке организације Херцег Нови.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво