„Границе кише“ у програму фестивала у Монтреалу

После претпремијере у Сарајеву, филм „Границе кише“ аутора Николе Мијовића и Властимира Судара у званичној конкуренцији на 42. издању Филмског фестивала у Монтреалу, најавили су организатори.

Играни филм Границе кише, црногорска и босанско-херцеговачка копродукција којој је мањински копродуцент Филмски центар Србије, имаће своју међународну премијеру на угледном Филмском фестивалу у Монтреалу, који ће се одржати од 23. августа до 3. септембра.

У конкуренцији неколико хиљада пријављених филмова за овогодишње 42. издање Међународног филмског фестивала у Монтреалу, филм Границе кише нашао се у званичном такмичарском програму за најбоље дебитантско остварење, за које је издвојено 19 филмова из целог света.

Публика у региону је већ имала прилику да претпремијерно види ово остварење у понедељак на 24. издању Филмском фестивалу у Сарајеву, где је уз овације поздравила филмску екипу.

Публика у Србији ће такође бити у прилици да види филм већ 25. августа, јер је остварење изабрано да буде приказано прве фестивалске вечери на свечаном отварању овогодишњих Филмских сусрета у Нишу.

Филм Границе кише је прича о љубави и нади.

Радња је смештена у данас напуштена села на граници Црне Горе и Херцеговине, у близини границе са Хрватском.

Главна јунакиња Јагода стиже из града да посети родбину и спрема испите, а њено присуство доноси промене и наду свима које сретне, разоткривајући све наше свакодневне страхове, предрасуде и нетрпељивост према другачијем.

Главне улоге у филму Границе кише тумаче млади глумци попут никшићанке Кристине Стевовић, Вахидина Прелића из Ужица и Роберта Будака из Загреба, а глумачку екипу чине и Дубравка Дракић, Момо Пићурић, Марта Пићурић, Станислава Аџовић, Момо Бркић, Вејо Касалица, Александар Радуловић, Жељко Милошевић, Карло Калезић...

Као специјални гости, у филму се појављују француски џез виолиниста Уго Рабец и млада оперска певачица Душица Бијелић, коју је лондонски Индепендент 2014. године прогласио за једну од осам најталентованијих младих уметника у Великој Британији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво