Врачарски времеплов кроз шездесете

Божидарац вас позива на први сегмент програма „Врачарски времеплов кроз шездесете“, који ће реализовати у наредна три месеца. Пројекат креће са кинематографијским остварењима и подсећања на 60-те године.

Једнодневни биоскоп који је планиран за 4. август са почетком у 19.30 преко пута Каленић кафане, у парку Војводе Бојовића, отвориће култно остварење те епохе на овим просторима, филм Љубав и мода (Авала филм), дело које је било прекретница у развоју филмске тематике.

Имајући у виду да се у том филму први пут појавио Властимир Ђуза Стојиљковић и отпевао песму Девојко мала, а који је живео на Врачару, из пијетета према драгом суграђанину и поштовања према реномираном глумцу - након „Љубав и моде“, приказаћемо и последње остварење које је снимио филм Без степеника.

У свет филма и ретроспективу на ту епоху увешће нас Марко Новаковић, филмски и позоришни редитељ (РТС) као и аутор филма Без степеника.

Циљ културолошког пројекта Врачарски времеполов кроз шездесете године, који је припремио Центар за културу „Божидарац“ је позитивна афирмација на културно и уметничко наслеђе шездесетих година као и отварање могућности за рађање нових идеја и инспирација из овог периода.

Охрабрени изузетним успехом свих програмских целина прошлогодишње културолошке манифестације („Београд воли осамдесете“), овог лета вас позивамо да се уз музику, слике, плес, књиге, приче, изложбе, концерте, филмове али и друштвеноодговорне акције, заједно подсетимо шездесетих година минулог века.

„Уверени смо да подсећање на узбудљиве и значајне догађаје и остварења тог доба, атмосферу безбрижности, лакоћу битисања и својеврсну наивност - недвосмислено може свима нама користити... Јер су оптимизам, полет, подсећање на значај и вредновање истинских животних вредности, слављење живота, вера у будућност, стабилност и сигурност - потребни и добродошли. И овога пута смо брижљиво припремили жанровски разноврсне и атрактивне програме, који ће верујемо бити интересантни свим генерацијама Врачараца, Београђана али и свим гостима Београда током августа, септембра и октобра 2018“, поручују из „Божидарца“.

Програми ће се одржавати у јавним просторима и институцијама на територији општине Врачар: на Цветном тргу, Тргу Војводе Бојовића, у Чубурском парку и у Галерији „Божидарац“. Пројекат је подржан од стране оснивача установе градске општине Врачар.

Улаз је бесплатан на све програмске целине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се