„Принц и Дибук“ вечерас отварају „Седам величанствених“

Пројекцијом филма „Принц и Дибук“ у режији Пјотра Росоловског и Елвире Нивера, вечерас у београдској Комбанк дворани, биће отворен Фестивал дугометражног документарног филма „Седам величанствених“.

Филм одговара на питање ко је био режисер и холивудски продуцент Михал Вашински који је радио с највећим филмским звездама свог времена као што су Софија Лорен, Клаудија Кардинале, Орсон Велс...

Ово посебно остварење узбудљиво филмско путовање кроз живот човека који је био познат многима, а чије су тајне биле тако дубоко сакривене да га заправо нико није заиста познавао.

Принц Вашински је кроз бурне и драматичне године сопствене и светске историје исписивао своју животну причу као да је режирао најфантастичнији филм.

Врхунски модерни документарац изузетно сложене структуре у ком се преплићу фасцинантни архивски снимци са снимцима потраге, сведока и простора.

Редитељски пар Нивера-Росоловски ствара узбудљиви трилер, али подједнако и необичну историју историју 20. века у Европи, од мрачног времена успона нацизма до фантастичних холивудских спектакла.

У тим узбурканим временима, иза великих драматичних догађаја, они маестрално оцртавају скривени лик принца Вашинског задирући дубоко у слојеве времена, имагинарног и ирационалног.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво