„Довлатов“ од 28. априла у Комбанк дворани

Руско-пољско-српска копродукција, филм „Довлатов“, који је у Србији премијерно приказан на 46. Фесту, наћи ће се на репертоару Комбанк дворане од 28. априла до 2. маја. Ово остварење приказује шест дана живота бриљантног, ироничног писца који види далеко преко крутих граница Совјетског Савеза седамдесетих година.

„Довлатов“ од 28. априла у Комбанк дворани „Довлатов“ од 28. априла у Комбанк дворани

Филм Довлатов, са српским глумцем Миланом Марићем у главној улози, приказан је у главном такмичарском програму овогодишњег Берлинског филмског фестивала, када је наишао на позитивне оцене филмске критике.

Радња филма је смештена у Лењинграду (Санкт Петербургу), новембра 1971. године. Званични медији редовно одбијају ироничне текстове писца Сергеја Довлатова (Милан Марић), јер његов поглед на ствари и људе није пожељан.

И његове колеге имају сличне проблеме, међу њима и Јосиф Бродски који бежи из земље. Сергеј одлучује да остане и води нормалан живот са сурпугом и ћерком.

Жели да пише о откривању реалности: животу радника на бродоградилишту или телима тридесеторо деце убијених за време Другог светског рата која су откривена приликом изградње метроа.

Марић је Довлатова описао као филм о одлукама, о храбрости, о могућностима и немогућностима, о борби етике и реалности, о љубави, о слободи, те о једном специфичном човеку у специфичном времену, о принципима и о неодустајању.

У само прва четири дана остварење редитеља Алексеја Германа, у биоскопе у Русији привукао је више од 300.000 гледалаца.

Лимитирано приказивање филма Довлатов у Комбанк дворани (реновираној Дворани Дома синдиката) почиње 28. априла, дан након свечаног отварања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво