Девет филмова са Канског фестивала у српским биоскопима

На предстојећем 71. Међународном филмском фестивалу у Кану, који ће бити одржан од 8. до 19. маја, биће приказано девет филмова које је откупила српска дистрибутерска кућа „Мегаком филм“.

Свих девет филмова ће се такмичити за Златну палму, међу којима је и Everybody Knows, који отвара Филмски фестивал у Кану.

Психолошки трилер Everybody Knows, прослављеног иранског редитеља и двоструког оскаровца Ашгара Фархадија, доноси причу о Лаури и њеној породици, који из Буенос Аиреса долазе у њено родно село у Шпанији на породичну прославу, а неочекиван сплет догађаја им мења животе.

Главне улоге у филму тумаче Хавијер Бардем и Пенелопе Круз.

У овогодишњем такмичарском програму су и нови филмови прослављених аутора Жан-Лик Годара и Павела Павликовског.

Француско-швајцарски редитељ Жан-Лик Годар представиће филм Le Livre d'Image, који је рађен у форми видео есеја, док је Павликовски снимио Cold War - романтичну причу која је се одиграва у више земаља педесетих година прошлог века.

МЦФ је откупио и филмове En Guerre (At War)" Стефана Бризеа, Догман Матеа Гаронеа, Plaire Aimer Et Courir Vite (Coppy Angel) Кристофа Онореа, Ash Is Purest White, Ђиа Жанг-Кеа, Shoplifters, Коре-Еда Хироказуа и Lazzaro Felice, Алис Рорвочер.

Наведни филмови наћи ће се на предстојећим филмским фестивалима у Србији, као и у биоскопима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво