Крстовић: Адам је чуваркућа Немањића

Пета епизода серије „Немањићи - рађање краљевине“ под називом „Монах Симеон“, вечерас је на програму, а лик Адама, десне руке Стефана Немање, упечатљиво тумачи Миодраг Мики Крстовић.

Присећајући се снимања и аутентичних локација које су екипи будиле додатно узбуђење, Мики Крстовић открива да је са задовољством облачио костим свог Адама, тежак 25 килограма, али вероватно лакши од преиспитивања искусног глумца како да обликује свој лик.

„Морам да кажем да сам се заиста обрадовао када сам чуо да РТС спрема серију Немањићи. Посебно сам се обрадовао када ме је редитељ Марко Маринковић позвао и дао ми дивну улогу у серији“, присећа се Крстовић.

Адам Микија Крстовића, одан је и посвећен свом господару у тешким временима у којима се успоставља држава, а брат удара на брата.

„Прво моје осећање је било да је Адам у ствари чуваркућа Немањића, по свим поступцима и ја сам се тако трудио да га направим“, каже познати глумац.

Иако је лик ког тумачи измишљен, Крстовић истиче да му та чињеница није била проблем.

„Увек је питање да ли вам је лакше када знате лик који је постојао историјски или није, који је фикција. Мислим да је мени било лакше, јер сам на основу понуђеног у сценарију правио тај лик и трудио се да спроведем линију како сам га доживео“, истакао је Крстовић.

број коментара 2 пошаљи коментар
(понедељак, 12. мар 2018, 11:46)
anonymous [нерегистровани]

Vrhunska serija

Peta epizoda je bila odlicna, verodostojno je pokazala koliko je Srbima iz Zete oduvek bilo najvaznije da imaju vlast. Tako je i danas.

(понедељак, 12. мар 2018, 00:48)
anonymous [нерегистровани]

T

Serija je svakom epizodom sve bolja i bolja i polako se krece ka ozbiljnoj igranoj seriji. Samo napred!