„Немањићи“ помажу у ближем сазнавању наше историје

Вечерас трећа епизода серије „Немањићи - рађање краљевине“. Нови лик који се појављује је руски калуђер, ког глуми Томислав Трифуновић.

Лик који ви тумачите појављује се вечерас у трећој епизоди. То је руски калуђер.

„Играм монаха који Саву одводи на Свету гору. О мом лику нема никаквих историјских података. Знамо да је он њега повео, да је за њима била потера и да су они пре потере стигли“, каже Трифуновић.

Да ли је тешко играти такве историјске личности о којима има мало података или нема никаквих података?

„Обавеза је да се тачно одиграју ти догађаји за које имамо податке, а још је теже кад о нечему немамо података, као што немамо о овоме, имамо неких назнака, тако да кажем, као и о целом животу Немање. Имамо две хагиографије које су писали његови синови. Велика корист је што ће наши људи напокон нешто ближе сазнати о том периоду и о рађању наше средњевековне државе“, истиче Трифуновић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво