Време је за спектакл: Прича о фасцинантном животу П.Т. Барнума стиже у биоскопе

Најишчекиванији филм ове празничне сезоне, „Величанствени шоумен“, који је недавно добио три номинације за Златни глобус, стиже у домаће биоскопе 28. децембра. Редитељ Мајкл Грејси направио је музички спектакл за велико платно, у којем главну улогу тумачи Хју Џекман.

Величанствени шоумен је мјузикл пун заразних поп нумера, гламурозних плесних тачака и сцена које славе моћ сценског наступа, љубави и вере у себе. У питању је инспиративна прича о визионарима који су се уздигли ни из чега како би створили очаравајући спектакл који је постао светска сензација – циркус.

Хју Џекман је отелотворио лик врхунског бизнисмена и шоумена П.Т. Барнума, који је основао циркус назван "Barnum and Bailey Circus", те је остао запамћен као највећи спектакл који је освојио публику широм света.

„П.Т. Барнум је неко кога бисмо данас назвали иноватором. Он је веровао да се живот врти око забаве, маште и вредног рада“, каже Хју Џекман.

„Далеке 1850. године, Америка није била ово што је данас. Људе је ограничавала породица у којој су рођени, као и сталеж коме су припадали. У то време, људи су идеју о забави сматрали нечим што се граничи са злом. Међутим, то је само подстакло Барнума да се бори против колотечине. Он се одлучио да живи свој сан. И то је и урадио“, објаснио је чувени глумац који у филму Величанствени шоумен тумачи Барнума.

Џекману су се придружили Зек Ефрон у улози Барнумовог партнера, Филипа, Мишел Вилијамс као Барнумова жена, Черити, Ребека Фергусон као шведска супер звезда, Џени Линд и Зендаја као играчица на трапезу, Ен Вилер.

Филм доноси музичке посластице које је написао двојац Бенџ Пасек и Џастин Пол, добитници Оскара за музику у прошлогодишњем мјузиклу Ла-ла ленд.

Домаћа публика ће, од 28. децембра у биоскопима широм Србије, имати прилику да закорачи у чаробни свет маште чувеног П.Т. Барнума, који је желео да докаже да живот може да буде најузбудљивији шоу од свих.

број коментара 0 пошаљи коментар