„Срце од камена“ отвара 10. „Синема сити“

Исландски филм „Срце од камена“ режисера Гуђмундура Арнара Гуђмундсона отвориће овогодишње 10. издање фестивала „Синема сити“.

Срце од камена биће приказано у Подграђу Петроварадинске тврђаве, у оквиру „Градић феста“, као део селекције 360 степени, најавили су организатори.

Филм прати сазревање два младића Тора и Кристијана, који одрастају крај вулкана у забаченом рибарском селу на Исланду.

Гуђмундсон је познат по кратким филмовима. Његова остварења била су уврштена у програме више од 200 филмских фестивала и награђена са преко 50 признања, међу којима је и Посебна награда Канског фимског фестивала, али и номинација за Европске филмске награде.

У оквиру селекције 360 степени биће приказана дебитантска остварења из целог света у селекцији Петра Протића.

На програму „Синема ситија“ биће и пољска драма Последња породица у режији Јана П. Матушинског о породици Жђислава Бексињског, пољског надреалистичког сликара, израелска комедија Свети ваздух у режији Шеди Сроур - шаљива прича о арапском пару из Назарета Адаму и Ламии, затим боливијска драма Мрачна лобања Кира Русоа која се развија око емоционално нестабилног и проблематичног Елдера.

Из Француске долази сатирична комедија Илана Клипера Звездано небо над мојом главом, а једини документарни филм у селекцији 360 степени је дебитантско остварење Лисете Ороцо Адријанин пакт, који је снимљен у компродукцији Чилеа и Аргентине, а говори о феномену успомене на страшно време војне диктатуре седамдесетих и осамдесетих година прошлог века.

„Синема сити“ се одржава од 1. до 3. септембра у Новом Саду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво