Крими-комедија „Д букс оф књиге: Случај правде“ ускоро у биоскопима

Дугометражни играни филм „Д букс оф књиге: Случај правде“ у којем између осталих играју Небојша Глоговац, Зоран Кесић и Никола Пејаковић, од јесени ће се приказивати и у домаћим биоскопима.

Премијерно је приказан на Филмском фестивалу у Херцег Новом, потом на управо завршеном Филмском фестивалу у Сарајеву.

У питању је остварење „црногорских Пајтоноваца“, хумористичке групе „Д букс оф књиге“ (The Books of Knjige), чију режију потписује Зоран Марковић.

„Све оно што је и нама као ауторима било смешно то је публика у Сарајеву исправно детектовала и пропратила реакцијом. Ипак, ово је благонаклона фестивалска публика која је ту искључиво била због нас. Видећемо на јесен кад филм уђе у редовну биоскопску дистрибуцију које ће бити реакције људи који нас и не познају најбоље“, каже Марковић.

Поред стандардног појављивања екипе „Буксоваца“, који тумаче двојицу главних ликова – сулудих полицијских инспектора, који раде на случају разрешења убиства, мафијашког верника и доушника кога тумачи режисер филма лично, појављују се и звезде из региона.

Тако Никола Коља Пејаковић глуми главног негативца, док су одличне епизоде оставарили Небојша Глоговац, Зоран Кесић, Стефан Бундало као и члан оригиналне поставе „Надреалиста“ – Зенит Ђозић.

„Мислим да ће публика бити пријатно изненађена естетиком филма. Жанровски је чак ближе класичном крими остварењу него комедији, што ће рећи да је кривудави заплет филма успео да наметне неизвесност која држи пажњу. Не знам да ли ће филм имати инострани фестивалски живот због своје вербалности на којој се заснива хумор ТБОК-а који је тешко преводив, али сам сигуран да ће се домаћој и регионалној публици јако свидети јер тако нешто до сад нису имали прилике да виде“, истакао је глумац Горан Вујовић који тумачи лик инспектора Рајка.

Музику за филм компоновао је Немања Недељковић, члан нишког хип-хоп двојца „Стерео банана“, док сценарио потписује Александар Радуновић Попај. Директор фотографије је Далибор Тонковић, а монтажер Александар Шмит.

Филм ће се наћи на репертоару црногорских биоскопа већ у октобру, а након тога, почетком новембра, након београдске и новосадске премијере наћи ће се на репертоарима биоскопа широм Србије и региона. Дистрибутер је „Арт виста“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво