Клаудија Кардинале заштитно лице јубиларног Канског фестивала

Организатори 70. међународног филмског фестивала у Кану, који се ове године одржава од 17. до 28. маја, саопштили су да ће заштитно лице на великом плакату фестивала бити италијанска глумица Клаудија Кардинале.

Плакат приказује стилизовану фотографију глумице на једном римском крову 1959. године на којој је „радосна, слободна и смела“, што је мото овогодишњег фестивала, навели су организатори.

Клаудија Кардинале рођена 1938. године прославила се у филмовима Осам и по (1963) култног италијанског редитеља Федерика Фелинија и Било једном на Дивљем западу (1968), другог великог редитеља, који се прославио својим „шпагети“ вестернима, Серђа Леонеа.

Шпански редитељ Педро Алмодовар ће бити председник жирија, а домаћин церемоније италијанска глумица Моника Белучи.

Организатори фестивала ће половином априла саопштити списак филмова у конкуренцији за Златну палму.

Награду Канског фестивала прошле године је добио британски редитељ Кен Лоуч за остварење Ја, Данијел Блејк, социјално ангажовану драму о борби незапосленог човека да добије социјалну помоћ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво