„На души и телу“ – филм изненађења на Фесту

Ексцентрична драма мађарске редитељке Илдико Ењеди „На души и телу“, награђена Златним медведом за најбољи филм на недавно завршеном 67. Берлинском филмском фестивалу, биће данас приказан у Великој дворани Центра „Сава“ у тремину који је био разервисан за филм изненађења.

Остварење На души и телу освојило је још три награде независних жирија: Удружења филмских критичара (Фипресци), Екуменског жирија и награду читалаца дневног листа Берлинер моргенпост.

На души и телу је необична љубавна прича о двоје усамљених радника у једној будимпештанској кланици – новој радници Марији (Александра Борбели) и њеном старијем шефу Ендреу (Геза Морћањи) који схватају да су сродне душе.

Редитељка Илдико Ењеди, која је показала свој таленат још 1989. када је у Кану освојила Златну камеру за најбољи први филм (Мој 20. век), открила је новинарима у Берлину да је сценарио за свој шести играни филм смислила за дан, а написала за само четири недеље.

Оно што ју је водило да направи На души и телу, како каже, количина је страсти која се у људима јавља када открију да имају исте снове.

Пројекција је у 16:30 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво