Додела Оскара протекла у озбиљном тону, уз поруке солидарности

Упркос томе што је домаћин доделе Оскара Џими Кимел више пута ноћас покушао на духовит начин да коментарише политику председника САД Доналда Трампа, не нападајући га директно, вече је протекло у озбиљнијем тону, уз поруке солидарности и братства.

Додела Оскара протекла у озбиљном тону, уз поруке солидарности Додела Оскара протекла у озбиљном тону, уз поруке солидарности

Осврћући се на председнички декрет о забрани уласка држављанима седам већински муслиманских земаља у САД, Кимел је навео да Холивуд радо прима странце.

„Не дискриминишемо људе према земљи порекла већ на основу старости и тежине“, истакао је домаћин вечери, шалећи се на рачун тога да старије глумице теже добијају улоге у Холивуду.

Осврнуо се на доделу Златних глобуса, када је глумица Мерил Стрип одржала врло оштар говор против Трампове политике. Трамп је сутрадан преко Твитера кренуо у контранапад, износећи мишљење да Мерил Стрип, глумица које је ове године 20. пут била номинована за Оскара и која је три пута освојила престижну награду, прецењена.

Кимел је на почетку вечери синоћ замолио публику да „потпуно незаслуженим аплаузом“ подржи 67-годишњу глумицу.

У једном тренутку, зачуђен да још нема твитова америчког председника у којима коментарише Оскаре, водитељ је извадио телефон и укуцао поруку „Хеј @realDonaldTrump јесте будни?“. Кимел одговор није добио, али је порука у року од неколико минута лајкована скоро 300.000 пута.

Иако је домаћин играо на карту хумора, многи учесници вечери и добитници награда искористили су прилику да упуте озбиљније поруке председнику САД.

Један од таквих тренутака вечери била је додала награде у категорији најбољег страног филма. Признање је добио филм Трговачки путник иранског редитеља Ашгара Фархадија који је бојкотовао церемонију због Трампове политике према имигрантима.

Више номинованих за Оскара на црвени тепих су дошли са плавом траком у знак солидарности са Америчком унијом за грађанске слободе (АЦЛУ), утицајном организацијом која се противи Трамповој антиимиграционој политици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи