Филм Радета и Данила Шербеџије на Фесту

„Ослобођење Скопља“, хрватско-финско-македонска копродукција у режији Радета и Данила Шербеџије, премијерно ће бити приказана на 45. Фесту, најавили су из дирекције фестивала.

Филм Радета и Данила Шербеџије на Фесту Филм Радета и Данила Шербеџије на Фесту

Рађен по позоришној драми Душана Јовановића, филм Ослобођење Скопља је прича о пропадању једне породице у Другом светском рату.

У средишту пажње је дечак који живи с мајком под немачком окупацијом, док му се отац бори у партизанима, а мајка у жељи да спасе породицу ступа у блиску везу са немачким официром код кога је запослена.

Уз Радета Шербеџију глуме фински глумац Мико Ноусијаинен, Луција Шербеџија, Небојша Глоговац, Силвија Стојановска и Давид Тодосовски.

Ослобођење Скопља изабран је као македонски кандидат за 89. награду Оскар у категорији најбољег филма на страном језику и познатом глумцу Радету Шербеџији први филмски режисерски подухват.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво