Изабел Ипер за РТС: Ликови које играм говоре у корист жене

Мјузикл „Ла-ла ленд“ освојио је 14 номинација за Оскара, што је рекорд који се није десио још од „Титаника“. Француска и светска звезда Изабел Ипер, добитница Златног глобуса за најбољу глумицу, номинована је и за Оскара за улогу у филму „Она“ Пола Ферхуфена. У интервјуу за РТС открива како јој је сарадња са српским редитељем Александром Сашом Петровићем једно од најдрагоценијих искустава у каријери.

Изабел Ипер за РТС: Ликови које играм говоре у корист жене Изабел Ипер за РТС: Ликови које играм говоре у корист жене

На добром путу да заслужено добије Оскара, глумица Изабел Ипер истиче да јој награде значе оно што и многима: „То је достигнуће. Знамо да Оскара неки од највећих људи никада нису добили, као Орсон Велс. Многи великани га нису добили. Али мора да је ипак лепо имати га“.

На питање да ли постоји везивно ткиво између разноликих, бриљантних ликова које је тумачила током каријере, глумица наводи да постоји веза, у смислу да је углавном реч о женама борцима, које опстају упркос свему.

„То је нешто што и чини ликове, попут овога у филму Она, тако веродостојним. Превазиђеш емоције, превазиђеш саосећање, слабост и крхкост – зато што си борац. То ти даје могућност да изградиш веома јаке ликове. У фикцији, углавном желиш да ликови буду пријемчиви, да их буде лако волети, јер помислиш да се јаки борци неће допасти људима. Моји ликови говоре заправо у корист жене“, додаје Изабел Ипер.

Француска глумица је радила са многим изузетним ауторима, укључујући и српског редитеља Александра Сашу Петровића, за кога истиче да је изванредан.

„Снимила сам Сеобе по књизи Црњанског, чувеног српског писца. Филм никад није изашао у Француској, не знам због чега. Болно је за његову породицу што филм никад није приказан у нашој земљи, јер је било неких сукоба када је филм сниман. Али је то дело за мене веома посебно. Био је визионар“, закључује Изабел.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара