Читај ми!

Пет признања за „Монтевидео“

Награђене серије РТС-а. Најпопуларнија „Монтевидео, Бог те видео“, одлучили жири и публика Фестивала домаћих серија. Међу глумцима тријумфовао Милош Биковић. Златна антена додељена сценаристи „Војне академије“, Гордану Михићу. Специјална награда за најгледанију ТВ серију свих времена, уручена је Радошу Бајићу, аутору серије „Село гори а баба се чешља“.

Награде за најбоље актере и остварења у оквиру другог Фестивала домаћих телевизијских играних серија (Федис), о којима су одлучили гласови жирија и публике, додељене су на финалној вечери у београдском биоскопу „Палас Шумадија".

Екипа остварења Монтевидео, бог те видео, освојила је укупно пет признања.

Монтажеру Марку Глушцу је постхумно додељена Златна антена за монтажу Монтевидеа и Војне академије, док је Мањифико добио награду за музику у Бјелогрлићевој серији.

Према оцени публике, најпопуларнији глумац је Милош Биковић, а најпопуларнија серија она у којој он игра - Монтевидео, бог те видео.

„Квалитетне домаће серије окупљају породицу на једном месту бар једном недељно. Ако овај фестивал поспеши продукцију домаћих серија, ја ћу вам бити захвалан", рекао је Милош Биковић.

Захваливши се на подршци свима који су допринели манифестацији, Ненад Миленковић, идејни творац и покретач Федиса, рекао је да је веома срећан што се Фестивал одржава други пут.

„Овогодишњи Фестивал је доказ да напредујемо, да идемо један корак напред и веома сам срећан што је тако. Надам се да ћемо и следеће године бити у могућности да поновимо све ово", рекао је Миленковић.

Гордан Михић је Златну антену добио за сценарио Војне академије, док је жири оценио да је најбоља фотографија Михајла Савића у серији Будви на пјену од мора.

Најбољи костим виђен је у серији Тајна нечисте крви и дело је Емилије Ковачевић.

Гласовима публике за најпопуларнију глумицу проглашена је Љиљана Благојевић (Будва на пјену од мора), а признање за најпопуларнији глумачки пар припало је глумцима Војне академије, Радовану Вујовићу и Тијани Печенић.

„Захвалили бисмо се свима на овом признању. Најпре нашој продукцијској кући, редитељу Дејану Зечевићу, организаторима Федиса, али и свима који су гласали за нас", истакли су млади глумци, поносни носиоци повеље.

Специјалну награда за најгледанију ТВ серију икада до сада, добио је Радош Бајић, глумац, сценариста и редитељ серије Село гори а баба се чешља.

Бајић се срдачно захвалио публици и организаторима и истакао да му је изузетна част што је добио ово признање. Такође, „прорекао" је велику и светлу будућност овом Фестивалу, који је, „као и сама серија Село гори а баба се чешља почео из пепела".

„Они који плаћају 200 евра по епизоди и емитују те серије не размишљају о дугорочно контаминирајућој последици по младу српску популацију. Много смо угрожени ужасом који нам иде са свих страна. Немогуће је да се са скромним буџетом супротставимо империјалистичким силама. Једини мањак ове манифестације је што нисмо могли да гледамо Сулејмана", рекао је редитељ најгледаније домаће серије свих времена, Село гори, а баба се чешља.

Током другог Федиса додељене су и повеље за запажене роле. Даница Максимовић и Петар Божовић добили су повељу за улоге у Тајни нечисте крви, Ирина Мичијевић и Милутин Милошевић за Жене са Дедиња.

Награђени су и Тамара Драгичевић и Предраг Васић (Монтевидео, Бог те видео), Искра Брајовић и Иван Михаиловић (Војна академија), Милена Васић и Милан Васић (Певај, брате), Ана Штајдохар и Ерол Кадић (Заувек млад), Лена Богдановић и Небојша Радосављевић (Плави воз), Александра Јанковић, Младен Нелевић (Будва на пјену од мора).

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара