Најезда торнада на централни део САД

Америчка Национална администрација за океан и атмосферу објавила је да прелиминарни извештаји о олујама показују да су се 52 торнада појавила у понедељак у осам држава САД.

Констатује се да су „таласи тешког времена“ захватили средњи део земље, као и да нема података о жртвама.

Извештај о олујама, који је на интернету објавио Центар за предвиђање олује у Норману, Оклахома, који је део Националне администрације за океан и атмосферу (НОАА), показује процену да је 14 торнада погодило Индијану, 10 Колорадо и девет Охајо, преноси АП.

Шест торнада је пријављено у Ајови, пет у Небраски, четири у Илиноису, три у Минесоти, док је један торнадо пријављен у Ајдаху на Западу.

Власти у Дејтону, у Охају, навеле су да је серија очигледних торнада изазвала неколико мањих повреда, али да није било смртних случајева у граду.

Олује су изазвале велику штету у насењима северозападно од Дејтона, где званичници још процењују штету, а у Индијани је оштећено најмање 75 кућа, преноси агенција.

Би-Би-Си је навео да је око пет милиона људи погођено нестанком струје, које су проузроковала торнада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво