Читај ми!

Колико Илон Маск кошта Твитер, за сада

Твитер је објавио резултате за други квартал 2022. године, при чему су бројке тог технолошког гиганта испод процена аналитичара у погледу раста броја корисника и прихода. Још је занимљивије, међутим, колико је Твитер открио да је потрошио чекајући да га преузме Илон Маск.

Илон Маск је одлучио да више не жели да купи Твитер, иако социјална мрежа покушава да изнуди договор, док је судија у Делаверу је прошле недеље донео одлуку да би компанија могла да убрза судски поступак против милијардера.

Међутим, најмање неколико месеци је потребно да се дође до договора, раскида или преузимања.

Твитер до тада остаје предузеће које одговара бројним акционарима.

Та компанија објавила је да су њени приходи у другом кварталу износили 1,18 милијарди долара, што је за око пет одсто мање у односу на претходни квартал и једа одсто у односу на исти период прошле године.

Аналитичари су, претходно, проценили приходе Твитера у другом кварталу на око 1,32 милијарде долара.

То, према Твитеру, одражава „ветар“ у рекламној индустрији у вези са тренутним економским окружењем и указује на „неизвесност“ узроковану Масковим покушајима да се повуче из споразума. 

Број дневних активних корисника Твитера који се могу уновчити (мДАУ) су порасли за 16,6 одсто у односу на претходну годину, на 237,8 милиона.

Масково име појављује се неколико пута у извештају за други кварта.

Компанија је навела да неће бити домаћин уобичајене конференције након објаве извештаја због аквизиције која је на чекању, нити ће издати писмо акционарима или пружити било какав облик финансијских упутстава за будућност.

Компанија је назвала Масков прекид у споразуму о преузимању „неважећим и погрешним“. 

Али, вероватно најзанимљивији део извештаја је око пораста трошкова и издатака који су порасли за 31 одсто, на 1,52 милијарде долара. 

Као и код многих других компанија широм индустријског спектра, Твитер је морао да сноси трошкове у смислу смањења броја запослених и реструктурирања, при чему је велики број виших руководилаца напустио компанију - и у том контексту је Твитер пријавио 19 милиона долара трошкова за отпремнина у овом кварталу.

У припреми ширег замрзавања запошљавања, Твитер је недавно отпустио 30 одсто тима за аквизицију талената. Међутим, тај број се неће појавити до извештаја о трећем кварталу касније ове године. 

Али, звезда „шоуа“ у порасту трошкова и расхода је несумњиво цифра о 33 милиона долара које је Твитер потрошио на Маскову понуду за куповину. И та цифра, наводи ТекКранч ће се само повећавати како Маск буде давао све од себе да преокрене трансакцију од више милијарди долара.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво