Читај ми!

Пао договор, Маск купио Твитер

Илон Маск нови је власник „Твитера“, након што је та компанија прихватила понуду најбогатијег човека на свету да за више од 40 милијарди долара откупи све акције.

Извршни одбор „Твитера“ прихватио је понуду Илона Маска да за 44 милијарде долара преузме стопроцентно власништво над том компанијом, пише Волстрит џорнал

Пре него што је постигнут договор цена акција је скочила на 51,7 долара што је био раст од 5,6 одсто. Компанија је објавила да је постигнут договор да Маск по акцији плати 54,2 долара.

Договор између „Твитера“ и Маска означава и драматичну промену расположења у челном ешалону те друштвене мреже, који је првобитно веома негативно реаговао на понуду да би у протеклих пар дана потпуно променио мишљење. 

Маск је понуду упутио пре нешто мање од две недеље уз речи да Твитер има „огроман потенцијал“ који ће он, у случају прихватања понуде, откључати.

„Слобода говора је камен темељац функционалне демократије, а Твитер је дигитални градски трг где се дебатује о кључним стварима за будућност човечанства“, истакао Маск.

Амерички милијардер такође је помињао и да би увео бројне промене које би омогућиле слободнији проток информација, али и потпуно решио проблем лажних налога.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво