Како ради апликација којом позивате свој аутомобил

Каква је то апликација која омогућава да нам аутомобил дође на позив као у филмовима. Функционише у стварности и наравно има и своје мане и предности.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, наш колега Драган Милутиновић истакао је да нам на новим путевима требају аутономни аутомобили који ће возити без возача. Компанија „Тесла“ већ дуже време у Америци има аутомобил са аутономном вожњом.

„Проблем је само коме наплатити казну, власнику, возачу или аутомобилу. 

У Европи су ствари мало другачије, по закону за аутомобил у Европи одговара власник, без обзира што он иде сам“, рекао је Драган Милутиновић.

Компанија „Тесла“, која планира да следеће године дође на наше тржиште, направила је једну интересантну апликацију.

„То је могућност да путем мобилног телефона ви можете да позовете свој аутомобил. То смо давно видели у филмовима о  Џејмсу Бонду. Тесла је то направио за обичне људе. То важи за паркинге који су мапирани, и где је брзина ограничена на 30 километарам на сат“, рекао је Милутиновић.

Апликација функционише у стварности и наравно има и своје мане и предности. Џејмс Бонд је претеча дешавања у аутоиндустрији.

Интересантна је прича о председничким аутомобилима, о аутомобилу у коме се вози кинески председник Си Ђи Пинг.

Аутомобили који су ручно израђени, и који се раде по поруџбини за председнике, су технолошки савршени, а један од њих је и аутомобил председника кине Си Ђин Пинг-а.

„Кинези се држе традиције, то се видело на њиховој недавно одржаној паради. Аутомобил који личи на руске чајке из седамдесетих година је уствари најсавременији електронски аутомобил који постоји, има електронику, блиндиран је, има кисеоник, може да буде затворен 12 сати, може да иде под рушевинама, има ометаче за дронове. Има ометаче за навођене ракете“, истакао је Милутиновић.

Како додаје унутрашњост аутомобила је фасцинантна израђена је од ружиног дрвета, кинези су буквално направили компилацију најбољег са истока и запада, и то је једно од најсавременијих возила на тржишту.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво