„Ајфон 11 про“, телефон за снимање свега – од селфија до трејлера за филмове!

Почев од обичног објектива и додатног за широкоугаоно снимање на „ајфоону 11“, преко про верзије која долази са моделом „ајфон 11 про“, „Епл“ је покрио фотографисање и снимање видео-клипова паметним телефонима! Најбржи процесор у паметном телефону, батерија која дуже траје, већа отпорност на воду и прашину и бројне могућности које пружају „Епл аркејд“ и „Епл ТВ плуса“ освојиће ове јесени љубитеље америчког технолошког бренда.

20.22 – Про модел – про камера. То јест три. Веће могућности широкоугаоног снимања, већа пикселажа снимака, 4К видео-снимци, 16 фрејмова у секунди, монтажа, истовремено снимање са све три камере... Могућности овог телефона су такве да су омогућиле прављење биоскопског трејлера! Првог комплетно снимљеног мобилним телефоном. Другим речима, идеалан за новинаре и ауторе документарних филмова. Цена – за „про“ модел 999 долара, за „про макс“ 1.099 долара.

20.09 – „Ајфон 11 про“ је уређај на који професионалци могу да се ослоне. Доступан у четири боје (поноћнозелена, сива, сребрна и златна) и две величине (5,8 и 6,5 инча) има суперретина ОЛЕД панел са 458 пиксела по инчу. Код овог модела А13 бајонк своје могућности показује још више – омогућава билионе операција.   

20.01 – Нови модел опремљен је А13 бајоник чипом, најбржим централним процесором у паметном телефону, поносно истичу у „Еплу“. Бежично пуњење, батерија која траје сат времена више него код претходника, већа отпорност на влагу и прашину... само су део невероватних особина „ајфона 11“. Цена – од 699 долара.

19.59 – Камера је овог пута у дуалном систему који омогућава и широкоугаоно снимање. Ноћни мод ће се укључити аутоматски, квалитет фотографија је бољи него икада. Снимање видео-клипова је лакше, а квалитет бољи него на било ком паметном телефону. Могућност успореног снимања на предњој камери намењен је љубитељима селфија.

19.47 – Моменат који су сви чекали – нови „ајфон“ је ту! Дизајн „ајфон 11“ је невероватан. Израђен од стакла и алуминијума долази у шест боја – белој, жутој, зеленој, црвеној, љубичастој и црној. 

19.37 – Нова генерација „епл воча“, серија 5 има нови дисплеј који је увек укључен захваљујући Ретина дисплеју. Компас и СОС позив само су неке од ситница која долази са овим паметним сатом. Они откључавају врата, пале светло, плаћају метро, комуницирају са сателитима, буде вас... Батерија траје невероватних 18 сати. Неки модели израђени су од рециклираног алуминијума. Цена – од 399 долара. Модели серије 3 сада су доступни по ценама од 199 долара.

19.28 – Сат који би могао да спасе живот – „епл воч“. У „Еплу“ су били одлучни да направе паметни сат који ће водити рачуна о стању здравља корисника тако што ће пратити рад срца, кретање, ризик од остеопорозе... 

19.21 – Љубитеље „ајпеда“ обрадоваће чињеница да од сада имају избор од милион апликација за свој уређај захваљујући седмој генерацији популарног уређаја. На екрану дијагонале 10,2 инча има три пута више пиксела него на лаптопу конкурентских фирми. Једна од јачих страна новог „ајпеда“ је и висок степен мултитаскинга. 

19.13 – На реду је Епл ТВ плус (Apple TV+). Одушевљење у сали изазива трејлер за серију See са Џејсоном Момоом. За 4,99 долара у домове у 100 земаља света од 1. новембра стиже Епл ТВ плус.

19.04Епл аркејд (Apple Arcade), сигурни су у „Еплу“, биће хит међу љубитељима игара. Од 19. септембра Епл еркејд у Епл стору и то за 4.99 долара!

19.00 – Почело је! Први на бини у сали која носи име Стива Џобса – Тим Кук који обећава да ће бити представљене велике ствари.  

18.52 – У Купертину, у седишту компаније, и Стив Вознијак, суоснивач „Епла“.  

18.45 – У „Еплу“ су спремни за шоу, открива Тим Кук.

Када „Епл“ представља своје најновије производе цео свет посматра. Неки то раде отворено, други кришом. Много је оних који критикују „прескупе моделе који ништа епохално не нуде“. Овог пута, све то било је лакше јер први пут представљање „Еплових“ новитета могли смо да пратимо на Јутјубу.

Амерички технолошки гигант похвалио се производима на којима су његови стручњаци радили претходних месеци.

Представљена су чак три „ајфона“ која носе број 11 – „ајфон 11“, „ајфон 11 про“ и „ајфон 11 про макс“. 

Сазнали смо и зашто би требало да пожелимо нови „епл воч“, али и новитете у понуди стриминг сервиса компаније „Епл“.

Изненађење годишњег „Епловог“ догађаја је свакако чињеница да се технолошки гигант озбиљно окренуо корисницима који на дневном нивоу снимају фотографије и видео-материјал – јутјуберима, звездама друштвених мрежа, новинарима, ауторима документарних филмова. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво