Оу-Џи поново шампиони највећег такмичења у е-спорту и 15 милиона долара богатији

Судар титана Оу-Џија и „Ликвида“ у „Дота 2“ финалу „Интернешенала 9“, највећег такмичења у свету електронског спорта, окончано је победом прошлогодишњих шампиона Оу-Џија, чиме су постали први тим који је два пута победио на овом такмичењу.

Финале „Интернешенала 9“ свело се на прошлогодишње шампионе Оу-Џи (OG) и „Ликвид“ (Liquid), који су 2017. доминирали. Оу-Џију су биле потребне четири партије (играло се на три добијене) да победе и упишу своје име још једном на Штит бесмртних (пехар такмичења).

Сваки од пет чланова Оу-Џија кући је отишао три милиона долара богатији, пошто је победничној екипи припало 45 одсто наградног фонда, који је ове године износио невероватних 34 милиона долара.

Пре него што су подигли Штит бесмртних, ниједан од играча није никада победио два пута у финалу, али сада, захваљујући изузетној тимској игри и хемији, Анатан „Ана“ Пам, Топијас „Топсон“ Тавитсаинен, Себастијен „Себ“ Дебс, Јесе „Џеракс“ Ваиника и Јохан „Ноутејл“ Сундштајн чине мало, али одабрано друштво двоструких победника.

Обе екипе су до финала стигле на другачије начине. Оу-Џи је од старта групне, а после и кроз елиминациону фазу једноставно доминирао над противницима, који су укључивали „Њуби“ (Newbee), „Ивл џинијусес“ (Evil Geniuses) и PSG.LGD.

„Ликвидов“ пут је, са друге стране, био много тежи. Током групне фазе су се мучили, али су ипак пронашли победнички рецепт у каснијој елиминационој фази против „Ти-Ен-Си предатор“ (TNC Predator), „Ројал невер гив ап“ (Royal Never Give Up), „Ивл џинијусес", „Тим сикрет“ (Team Secret) и PSG.LGD.

Ипак, у финалу нису издржали агресивни Оу-Џи.

Прва партија у финалу отишла је у корист „Ликвида“, када су момци предвођени капитеном Курокијем искористили прилику након одбијеног напада Оу-Џија и срушили им базу.

Друга и трећа партија биле су у знаку потпуно доминације Оу-Џија од почетка до краја, док је „Ликвид“ у четвртој у старту имао одређени моментум, али је Оу-Џи то касније преокренуо.

Дота 2 (Defence of the Ancients) је једна од најпопуларнијих видео-игара на свету. Конципирана је као тактичка борба два тима од по пет играча, који у почетној фази бирају између више од 100 различих хероја (сваки са посебним магијама и моћима), да би се након тога борили на мапи и покушали да сруше противничке базе.

„Интернешенал“ је светско такмичење у Доти 2 и одржава се сваке године на различитим локацијама, а ове године домаћин је био Шангај.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво