"S10" линија распакована, „Самсунг“ препун изненађења

„Самсунг“ слави 10 година од покретања своје линије паметних телефона, а у складу са тиме, избацио је нову „галакси“ линију – "S10", "S10+", "S10E" и "S10 5G", као и смартфон на отварање – „галакси фолд“. Нови уређаји у продаји од 8. марта.

21.30 - „Једва чекам да наредну еру иновација у мобилној технологији учинимо још сјајнијом од претходне. Хвала вам свима", речи су којима је извршни директор „Самсунга“, Донг Ђин Кох, затворио овогодишње јубиларно „распакивање“.

21.20 - Уређај "S10 5G" омогућиће корисницима 5Г мреже да скину читаве сезоне серија за неколико минута или да играју видео-игре без успоравања, уживају у унапређеним ВР и АР искуствима или буду у контакту са пријатељима и породицом путем видео-позива у стварном времену у 4К квалитету.  

21.10 - Нове „галакси“ бубице имају прилагодљиве дуалне микрофоне и могућности бежичног пуњења. Са једним пуњењем могу да издрже пет часова приче или шест сати слушања музике. Представљен и паметни сат са великим бројем нових могућности.

21.00 - "S10E" има дијагоналу екрана од 5,8 инча, нема нови скенер отиска прста на равном дисплеју и две камере на полеђини. Са друге стране "S10" поседује закљивљени АМОЛЕД екран од 6,1 инча и троструку камеру на полеђини. "S10+" 6,7 инча дијагонала, четворострука камера.

20.55 - "S10" батерија траје 25 одсто дуже него на претходним моделима. Осим што је јача, батерија идентификује коришћење апликација и интелигентније рукује потрошњом. "S10" може да постане бежична станица за пуњење других геџета.

20.50 - Камера ће имати Инстаграм мод, који ће олакшавати и побољшавати коришћење Инстаграма. Веома корисна алатка за све обожаваоце ове друштвене мреже. 

20.45 - "S10" је први мобилни телефон способан да прави ХДР10+ видео-снимке (High-dynamic-range video). Представљене и неке опције Adobe Premier Rush.

20.40 - Камере су на реду. Систем са три камере на полеђини, ултрашироки објектив омогућава хватање широкоугаоних (123 степена) кадрова. Такозвани „неуронски процесор“ у камери омогућава примену огромног броја филтера и опција.

20.35 - Сузан да Силва, директорка маркетинга, каже да је "S10" тријумф „Самсунговог" дизајна. У центру пажње „инфинити-О“ АМОЛЕД дисплеј. Представљен и ултрасонични скенер отиска прста на екрану.

20.30 - Извршни директор „Самсунга“ Донг Ђин Кох уз реченицу „Будућност тек почиње“ најавио остале производе – три "S10" телефона, сат, слушалице...

20.20 - Читаво представљање „фолда“ пратили су аплаузи, који су замрли на тренутак када је поменута цена – 1.980 долара. „Чиста ситница“, зар не?  

20.15 - Напајају га две батерије свака снаге 4.380 милиампер-часова. Има 12 гигабјта радне меморије.

20.10 - „Фолд“ у „отвореном“ стању има екран дијагонале 7,3 инча, високе резолуције. Подржава мултитаскинг између три апликације на истом екрану. Уређај има шест камера.

20.05 - Свечаност "Galaxy Unpacked" почела! Џастин Денисон, потпредседник „Самсунга“, представио смартфон „фолд“. Уређај може да се отвори као књига и буквално на један екран дода и други.

„Самсунг“ је вечерас представио бројне уређаје, од нове линије смартфона до паметног сата и бубица. Јужнокорејски технолошки џин побринуо се да нови уређаји "S10" линије могу да се похвале бројним унапређењима.

„Инфинити-О“ АМОЛЕД екрани повећавају искористиву површину телефона, напредне камере са ултрашироким објективима и „неуронским процесорима“ омогућавају прављење невероватних фотографија и снимака, а савремени ултразвучни скенер отиска прстију никога није оставио равнодушним.

 "S10E" имаће 128 гигабајта складишне меморије и коштаће око 750 долара, док ће "S10" доћи у две верзије – 128 и 512 гигабајта меморије и почетном ценом од 900 долара.

За "S10+" варијанте од 128 и 512 гигабајта, као и верзију од једног терабајта – почетна цена 1.000 долара.

Изузетно интересовање изазвао је „галакси фолд", који може као књига да се отвори и дода још један екран.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво