„Епл“ од 2020. потпуно прелази на нову генерацију ОЛЕД екрана

Поред тога што ће сви ОЛЕД екрани најновије генерације 2020. стићи за све моделе „ајфона“, та технологија могла би да омогући радикалнији дизајн „Еплових“ паметних телефона.

Будући модели могли би да имају савитљиве екране или би им нова технологија омогућила да се контролишу на сасвим другачији начин.

„Епл“ се са моделима „ајфона X“ и XS већ прешао на нову генерацију екрана, али се ограничио на та два модела будући да у јефтинији „ајфон XR“ уграђен стари ЛЦД екран.

Према наводима Волстрит џорнала, потпуни прелаз на нову технологију очекује се 2020.

Последњих година потрошачи су почели да избегавају ЛЦД екране јер више троше батерију уређаја у односу на оне са ОЛЕД екранима.

Та технологија омогућава радикалнији дизајн смартфона и савитиљивост екрана.

ОЛЕД (Organic Light Emitting Diode - органска диода која емтиује светлост) екрани раде тако што се електрична струја пропушта кроз органски материјал који том приликомиспушта светлост.

Пошто овакав процес не захтева позадинско осветљење, ОЛЕД екрани су тањи, штедљивији у погледу потрошње енергије али још су скупљи од постојећих ЛЦД екрана.

За разлику од ЛЦД-а, који користи углавном неорганске компоненте (силицијум, германијум, галијум, арсенид, или метале), ОЛЕД како му само име каже, користи неке органске, или комбинацију органско-неорганских материјала.

Органски материјали дају добре карактеристике као што су широк спектар радних температура, флексибилност и добра проводљивост.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво