Капичић, oд Марвеловог јунака до амбасадора ЦГА

Ова конференција је савршена идеја која би Србију требало да постави на место које јој припада у области компјутерске графике, сматра познати глумац Стефан Капичић, почасни амбасадор 2. ЦГА конференције у Београду која ће бити одржана 16. и 17. новембра у Југословенској кинотеци.

Овогодишња конференција, у организацији Српске филмске асоцијације, "Crater VFX" тренинг центра и портала VFX Serbia, окупиће током два дана у Југословенској кинотеци бројне професионалце из целог света, домаће таленте са холивудским искуством, студенте и друге посетиоце заинтересоване за индустрију компјутерске графике.

Уз едукативни, али и међународни карактер који конференција негује, посебна пажња биће посвећена успешним појединцима из Србије који су изградили каријеру у свету и на најбољи начин представљају потенцијал за развој индустрије компјутерске графике у нашој земљи.

Водећи се тиме, почасно звање амбасадора друге конференције припало је глумцу Стефану Капичићу, првом глумцу са наших простора који тумачи лик „Марвеловог“ јунака.

„Велика ми је част и привилегија да будем амбасадор једне овако фантастичне конференције као што је ЦГА Белгрејд и да, колико могу, овим путем пружим максималну подршку позиционирању Србије на светској мапи“, рекао је Капичић.

Према његовим речима, није редак случај да му у Лос Анђелесу, светски позната имена из филмске индустрије на најбољи начин помену изванредне појединце и студије из Србије, са којима су радили на одређеним пројектима у домену визуелних ефеката.

„И комплименти које чујем, али и резултати у које сам и сам имао прилике да се уверим, постављају их раме уз раме са лидерима у индустрији“, истиче прослављени глумац.

стефан Капичић до сада је одиграо више од 70 улога у позоришту, на филму и телевизији.

Светску славу стекао је захваљујући улози чувеног Колосуса у играном филму Дедпул редитеља Тима Милера, у којем насловну улогу тумачи Рајан Рејнолдс.

Ове године Капичић је репризирао своју улогу у филму Дедпул 2, остварио је запажену улогу у хваљеној Нетфликсовој серији Боље позовите Сола, а међу његовим следећим пројектима су филм X Force и једна веома популарна видео-игра.

Управо се сада већ планетарно препознатљив глас Колосуса чује у званичном видео-клипу конференције ЦГА Белгрејд.

На овом видео-клипу, који ће отворити конференцију 16. новембра, заједничким снагама радили су уметници из 14 домаћих студија демонстрирајући креативност и техничко знање неопходно за најзахтевније компјутерски генерисане кадрове.

„Кроз рад на Дедпул филмовима, као и на видео-играма и анимацијама на којима тренутно радим и због којих сам спречен да лично присуствујем конференцији, упознао сам до најситнијег детаља процесе и сложене задатке са којима се артисти суочавају и самим тим сам још поноснији на резултате које наши појединци и студији постижу. Мислим да је ова конференција савршена идеја која би Србију требало да постави на место које јој припада у области компјутерске графике“ оценио је Капичић.

Сви програми 16. и 17. новембра бесплатни су за посетиоце уз обавезну регистрацију путем сајта конференције. Током првих седам дана пријављивања већ је регистровано 500 учесника.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво