„Епл“ поклекао – извињење и појефтињење батерија

Како би умирили бес муштерија, изазван признањем да су успоравали старије уређаје, челници „Епла“ су се извинили и одлучили да смање цену батерија за старије „ајфоне“.

„Чули смо мишљења наших муштерија о начину на који смо решавали проблем функционисања 'ајфона' са старим батеријама. Знамо да се неки од вас осећају као да смо вас изневерили. Извињавамо се“, истакли су из „Епла“.

Одлука „Епла“ да појефтини батерије значиће смањење цене батеријских замена (за све верзије „ајфона 6“ и „ајфона 7“) са 79 на 29 долара, као и софтверска побољшања за стање батерија, која ће бити објављена почетком следеће године.

Саопштење америчке компаније долази неколико дана након признања да су намерно софтверски успоравани старији модели „ајфона“ због слабљења батерија.

Пошто не постоји начин спречавања слабљења батерија услед протока времена и коришћења, све верзије (до и укључујући) оперативног система iOS 10.2 успоравале су телефоне како би могли што дуже да издрже, али и да се не бе оштетиле хардверске компоненте.

Оно што је посебно нервирало кориснике јесте што су се њихови уређаји понекад и неочекивано гасили.

број коментара 0 пошаљи коментар