До 24. године посетио 195 држава!

Млади Британац Џејмс Есквит је до 24. године посетио свих 195 држава у свету, захваљујући чему је ушао у Гинисову књигу рекорда као најмлађа особа на свету која је извела тај подухват.

Од малих ногу, Есквит, који је рођен у Сасексу, али је највећи део живота провео у Лондону, штедео је новац радећи „ситне послове где год је могао“, као што су прање аутомобила комшијама у 12. години до тога да је за рођендане и Божиће тражио да му уместо поклона дају новац.

„Са пристојним износом који је уштедео“ до 18. године, Есквит је узео годину дана слободно пре уписа на Универзитет како би отпутовао у југоисточну Азију са пријатељима.

Почело као тромесечно путовање, а претворило се у туру по целом свету која је трајала пет година, одводећи Есквита у посету ратом захваћеном Авганистану и на путовање џипом по Сомалији.

„Оно што сам одувек желео да урадим након посете свакој од тих држава било је да отворим свет путовања за још више људи и по готово нултом трошку. Тако се родила идеја о апликацији Holiday Swap“, наводи сада 28-годишњи Есквит у мејлу достављеном Танјугу.

Циљ апликације је да охрабри људи да истражују више и да им омогући размену у погледу смештаја, а све то с великим уделом друштвене и медијске подршке.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво