„Справе за лепоту“ освајају свет

Потрошачи се све више окрећу најновијим геџетима за негу коже код куће, а који се крећу од масажера до апарата за третмане коже ЛЕД зрацима и генераторима кисеоника.

Козметичке куће и произвођачи електронике развијају нове технолошке справице, тзв. геџете за негу коже, који све више проналазе место на тржишту.

Ким На Јул, 38-годишњи руководилац сектора за односе с јавношћу у Сеулу каже да је после вишегодишње употребе традиционалних козметичких производа за негу лица одлучила да проба најновију ласерску технолoгију.

Она је само један од многих потрошача који се све више окрећу најновијим апаратима за негу коже код куће, а који се крећу од масажера до апарата за третмане коже ЛЕД зрацима и генераторима кисеоника.

Једна од водећих козметичких кућа „Лoреал“ покренула је напредни систем неге коже намењен Корејкама за које се зна да имају интензивну праксу неге коже, преноси јужнокорејска агенција Јонхап.

Од тада су глобални произвођачи електричних производа укључујући „Филипс“, „Панасоник“ и „Тошибу“, као и највеће две јужнокорејске козметичке фирме, покренули развој различитих справа за негу коже.

Како се наводи, „технички потковани“ потрошачи су све више вољни да користе ове иновативне производе за негу коже.

Према подацима агенције за истраживање тржишта „Пи енд Ес“, вредност светског тржишта козметичких апарата вероватно ће порасти са 27,8 милијарди долара прошле године на 94,3 милијарде долара до 2023. године.

„Представљање нових козметичких производа, повећана употреба електричних козметичких апарата и тенденција потрошача ка лакој употреби козметичких производа код куће неки су од главних трендова приметних на светском козметичком тржишту“, наводе истраживачи из Њујорка.

Како кажу, све већа распрострањеност кожних болести, повећање процента старије популације, све већи хормонални дисбаланс и већи расположиви доходак неки су од главних фактора који доприносе порасту светског тржишта козметичких производа.

Имајући у виду потенцијале тржишта, јужнокорејски технолошки гиганти започели су развој нове технологије у служби лепоте.

Тако је „Ел-Џи електроникс“ (LG Еlectronics) покренуо линију козметичких апарата чија је цена између 200 и 700 долара међу којима је и маска „Дерма ЛЕД“ која користи светлеће диоде високе фреквенције и микрострује за побољшање затегнутости коже, као и лосион који „чисти кожу десет пута боље од конвенционалних метода“.

„Идеја кућног салона лепоте рођена је са визијом о примени вештачке интелигенције и технологије великог преноса података на тржишту“, каже Сео Јунг Џае, из компаније „Ел-Џи електроникс“.

„Самсунг“, највећи светски произвођач паметних телефона, осмислио је два апарата „Ес-скин“ и „Лумини“ који анализирају кожу корисника и нуде решења за сваки њихов проблем. „Лумини“ је преносиви апарат који проверава вашу кожу како би идентификовао и спречио кожне проблеме.

Ови апарати могу да скенирају кожу и одреде колико је она сува, склона масноћи, алергијама, борама и слично.

Оба апарата шаљу корисницима информацију на одговарајућу апликацију паметног телефона која ће понудити решења, производе и чак препоручити дерматологе са којима могу да размењују поруке (четују) у оквиру апликације.

И док неки апарати обећавају „инстант“ или „драматичан“ ефекат на кожу, дерматолози упозоравају да је потребан опрез при примени производа који користе ласерске или светлосне зраке јер могу да нашкоде кожи ако се не користе исправно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво