„Џејнс“ представио српског „Лазара 3“

Угледни војни портал „Џејнс“ представио је српско оклопно возило „Лазар 3“ истичући његову снажну челичну шасију, погон на свих осам точкова као и софистицирану модуларну балистичку заштиту.

Џејнс (Jane's) наводи да возило има моћан мотор, аутоматски мењач, као и многе друге модификације у односу на претходну верзију. Новине су развијене на бази претходног искуства корисника.

Посаду обично чине три особе – командир, возач и нишанџија, а поред њих могуће је сместити још девет војника. Међутим, број људи у возилу зависи од система наоружања.

Возач и командир се налазе у предњем делу возила у које улазе кроз бочна врата. И возач и командир имају поклопац изнад својих простора.

Укупна тежина возила је 26.000 килограма, али ако се узму у обзир будуће надоградње и опремање тежим наоружањем, могуће је да тежина буде и до 32.000 килограма.

На основну верзију „Лазара 3“ могуће је уградити различите системе наоружања.

Лазар 3 је недавно представљен и на сајму наоружања у Абу Дабију где је изазвао пажњу посетилаца. Тада су представници српске фирме „Југоимпорт СДПР“ навели да „Лазар 3“ нуди бољи однос квалитета и цене од финске „Патрије“, која се иначе сматра најбољом у својој класи.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво