Читај ми!

„Фијат 500Л ливинг“ прошао тест

Од Торина до Париза са 27 литара горива издржао је „фијат 500Л ливинг“ и тиме прошао тест компаније „Бош“ да у просеку пређе 30 километара пута са једним литром горива.

„Фијат 500Л ливинг“, који се производи у Крагујевцу, успешно је прошао тест „Дизел-изазов“ компаније „Бош“ (Bosch), прешавши раздаљину од 800 километара од Торина до Париза са потрошeних 27 литара горива, што приближно одговара просеку од пређених 30 километара по  једном литру.

Компанија „ФАС“ је саопштила да је флота аутомобила „фијат 500Л ливинг“ са Multijet II мотором од 1,6 литара и 105 коњских снага, 1. октобра кренула из центра „Мирафиори мотор вилиџ“ у Торину и следећег јутра стигла до Париза, удаљеног око 800 километара.

Према наводима компаније, изванредни резултати постигнути у првом издању „Дизел-изазова“ компаније „Бош“ наглашавају мање трошкове за аутомобиле са дизел-моторима, посебно када су у питању дужа путовања, а нарочито ако аутомобил може да смести више путника, пружајући при том много удобности и простора свим путницима.

На догађају који је организовала компанија „Бош“, аутомобили „фијат 500Л ливинг“ су били опремљени и „Гудјировим“ пнеуматицима, првим које примењују иновативну технологију уштеде горива и смањују отпор при обртању, што је повезано са потрошњом горива и емисије угљен-диоксида.

Наглашено је да су инжењери компанија „Бош“ и „Фијат“ унапређивали дизел-технологију од 1990. године и успели да драстично смање емисије штетних гасова.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво