Читај ми!

Сан Дијего, мека за „гикове“

Хиљаде људи „гик“ поткултуре наредних пет дана ће у Сан Дијегу поносно шетати у својим костимима, оживљавати фантазије, дружити се са омиљеним ликовима из серија, филмова, стрипова и видео игара. Да, почео је традиционални „Комик-кон“.

Овогодишњи међународни „Комик-кон“ у Сан Дијегу је отворен, а десетине хиљада људи „гик“ поткултуре се окупило на својој омиљеној манифестацији.

Ова манифестација је традицинално место окупљања обичних људи са њиховим идолима - цртачима омиљених стрипова, писцима, представницима филмских студија, произвођачима видео игара, али и познатим личностима.

Пошто је манифестација посвећена фантастичном и научно-фантастичном жанру, окупљање у Сан Дијегу карактеришу и маштовити костими у којима посетиоци шетају и проживљавају своје омиљене ликове из разних серија, филмова, стрипова или видео игара.

Организатори процењују да ће манифестацију посетити најмање 130.000 људи, а као и увек очекују хорде Клингонаца, супер хероја, зомбија, вампира, нимфи и многих других ликова из света фантазије и научне фантастике.

Један од најважнијих тренутака биће и представљање екранизације Ендерове игре Оскара Скота Карда. Оно што посебно радује присутне је и чињеница да је Харисон Форд лично дошао на промоцију филма.

Форд, који је досад оживео култне ликове попут Хана Солоа и Индијана Џонса, свакако је један од омиљених гостију у Сан Дијегу.

Када су стрипови први пут изашли сматрани су андерграунд уметношћу. Временом су, ипак, стрипови постали изузетно популарни, а окупљања попут овог у Сан Дијегу организују се широм света.

На крају крајева, стрипска уметност створила је све популарне супер хероје, који су последњих десетак година са великим успехом преношена на велико платно.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво