Читај ми!

Поглед из „мувље“ перспективe

Научници са Универзитета „Илиноj“ у САД развили су камеру која, по узору на око инсеката, омогућава потпуни поглед у 180 степени и фантастични квалитет слике. Камера је опремљена великим бројем рецептора и сензора, који су постављени на флексибилну сферичну базу, а сваки од њих снима објекат, а онда се све спаја у јединствену слику.

Човек је одувек црпео инспирацију из природе. Сада су научници са Универзитета „Илиноj“ у Сједињеним Америчким Државама направили камеру која функционише као око инсекта и снима све у распону од 180 степени.

Камера је опремљена великим бројем рецептора и сензора, који су постављени на флексибилну сферичну базу, а због свега тога даје фантастичан квалитет слике и омогућава и одличну дубинску оштрину слике.

Осим тога, камера дозвољава панорамско снимање у 180 степени без икаквих негативних утицаја на квалитет слике.

Све предности у односу на класичну, нова камера постиже посебним начином снимања. Сваки сензор и сочиво снимају појединачну слику објекта, а онда се све оне спајају како би се добила јединствена слика.

Научници истичу да је развој и конструкција новог изума, и поред свих квалитета и предности, веома компликован и да се само при постављању сензора и пратећих сочива морају употребити различите технологије и материјали.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво