Читај ми!

Италијанска полиција добила још бржи „ламборгини“ – 100 км на сат за 3,3 секунде

Већ двадесет година италијанска полиција у свом возном парку поседује аутомобиле марке „ламборгини". Ова возила користе се за екстремно ургентне ситуације попут хитног преноса људских органа и плазме. Ове године полицији је додељен шести „ламборгини урус перформанте" који достиже брзину од 100 километара на сат за 3,3 секунде.

Италијанска полиција је ове године обогатила свој возни парк шестим „ламборгинијем". У односу на „ламборгиније" који се налазе у продаји, „урус" који је додељен полицији, поседује видео-камеру која чита таблице кола, таблет који поседује интерну базу података као и дефибрилатор за помоћ особама у животној опасности.

На крову се налази светлосна трака са плавим лед светлом од 360 степени и електричном сиреном. Испод хаубе је направљено удубљење за транспорт људских органа и ткива, што је данас једно од главних делатности „ламборгинија" који поседује италијанска државна полиција.

Први „ламборгини" азурно плаво беле боје по којој се препознаје италијанса полиција, постала је део њиховој возног парка 2004. године и ради се о „ламборгини галардо", након чега су стигли „ламборгини хуракан" ЛП610-4 и супер СУВ „урус" који је у стању да достигне максималну брзину од 306 км на сат и достиже брзину од 100 километара на час за 3,3 секунде захваљујући мотору В8 од 666 коња и 850 nm у пару.

„Урус перформанте" је комплетно уређен од стране техничара из Санта Агата Болоњезе.

Поред „ламборгинија" од пре неколико дана полиција, у сарадњи са "Тесла моторс" који су опремили нови аутомобил за полицију, а коју је снагама реда донирала компанија "Cav Spa" поседује „теслу" модел X са батеријом од 100 км, достиже брзину од 262 км на сат и достиже брзину од 100 км на сат за 3,9 секунди.

Пре неколико дана је италијанска државна полиција прославила 172. године постојања.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво