Читај ми!

Основци као професионалци на фестивалу Театар од снова

Основна школа „Бранко Радичевић” у Лугавчини домаћин је 13. Фестивала школских позоришта „Театар од снова”. Одиграно је 12 представа ученика основних школа са територије Смедерева, Велике Плане, Смедеревске Паланке и Младеновца.

Иако немају много сценског искуства, основци су сваку представу, одиграли као професионалци. Уз осмехе, добро расположење и позитивну трему, показали су своје раскошне таленте, а публика је уживала у изведби својих вршњака.

„Наша представа се зове Генијалци, припремали смо је можда око два месеца и баш ми је драго што је наша школа домаћин и што можемо да угостимо све ове школе које су дошле", рекла је Софија Стокић, из ОШ „Бранко Радичевић" у Лугавчини.

„Лепо је, имамо мало треме, то да, као и на сваком фестивалу, такмичењу или било ком другом новом искуству, али смо заиста срећни и једва чекамо да изађемо на сцену", каже Јања Манојловић из ОШ „Херој Радмила Шишковић" из Смедеревске Паланке.

У Дому културе у Лугавчини, било је испуњено свако место. Позоришна култура се у селима итекако негује, а овај фестивал је то и показао.

„То је прилика да и овде покажу, када је у питању сцена, када су у питању маске, када је у питању музика, текст, ето то је прилика да неку своју креативност покажу. Оно што ми је исто драго, да сви они који данас играју, они су дошли да гледају од прве представе, то значи да су деца жељна не само да покажу оно што имају, већ и да виде шта други знају, шта су спремили и да можда то упореде са оним што су они урадили", каже Бора Милошевић, директор ОШ „Бранко Радичевић".

„Мислим да је јако важно да у малим местима, подижемо свест о култури и да да је генерално јако лепо да се деца баве овим", додаје Софија Холотков, члан стручног жирија.

О најбољим представа ће одлучивати трочлани жири, који ће прогласити и најбоље глумце у свакој од представа, као и најбољег глумца фестивала.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара