„Фортнајт“ играчи на мети хакера, препродају налоге за хиљаде евра

Нови глобални гејминг феномен „Фортнајт“ привукао је 200 милиона људи широм света, а огромно тржиште довело је до појаве великог броја хакера који зарађују хиљаде евра крадући и препродајући туђе налоге.

Фортнајт, онлајн игра преживљавања, стекла је невероватну популарност широм света. Упркос томе што је бесплатна за играње, процењује се да је игра кроз микротрансакције зарадила више од милијарду евра.

„Скинови“ који се за новац могу купити у игри су чисто козметичке природе и не дају никакве предности играчима, али мењају изглед ликова и ствари.

Популарност игре довела је до појаве сивог тржишта, на којем хакери продају украдене налоге понекад и за стотине евра.

Око 20 хакера, од којих неки имају тек 14 година, рекли су Би-Би-Сију зарађују хиљаде евра недељно крадући људима налоге и касније их препордајући.

Студио „Епик гејмс“, творац Фортнајта, одбио је да прокоментарише ову појаву, али је саопштио да се напорно ради на појачавању сигурности налога 200 милиона играча.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара