„Волво“ хоће да редефинише индустрију аутомобила

Уместо аутомобила на сајму у Лос Анђелесу, „Волво“ ће приказати своју визију. Редефинишемо шта аутомобил може да буде, кажу у „Волвоу“, чији је власник једна кинеска корпорација, а води је шведски менаџмент.

Судбина ауто-индустрије, али и великих компанија полако постаје све неизвеснија увођењем нових технологија. Нових модела на бензин и дизел све је мање, законска ограничења протерују аутомобиле из европских метропола, а акције великих произвођача на берзи све мање вреде.

Сви очекују револуцију – електровозила која сама возе и наравно, промену власништва над возилима, тачније, да нема више индивидуалних власника, него се возила користе и размењују у зависности од потребе.

„Уместо показивања аутомобила медијима и посетиоцима, 'Волво' ће демонстрирати своју визију, редефинишући шта аутомобил може да буде. Ту ће бити бројне демонстрације система за повезивање као што је размена аутомобила, те компанијина визија аутономне вожње“, наводи Ханкан Самуелсон из компаније „Волво“.

У централном делу штанда „Волвоа“ биће постављена својеврсна уметничка инсталација са поруком: „Ово није аутомобил“.

„Покренули смо причу о будућности аутомобила. Уместо да донесемо концепт-аутомобил, причаћемо о концепту аутомобила“, напомиње Mартин Леванстон из „Волвоа“.

Ова акција „Волвоа“ је само наставак пропадања сајмова аутомобила јер су многи велики произвођачи ове године пропуштали главне догађаје. Париз, Франкфурт па и Женева, неће више привлачити купце.

Стручњаци кажу да ће у будућности аутомобили бити презентовани уз мобилне телефоне и мреже, па ће их све више бити на сајмовима информационих технологија.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара