У многим земљама мобилни интернет бржи од вај-фаja

Компанија „Опен Сигнал“ је у 80 држава тестирала брзину преноса података путем паметних телефона и ви-фај уређаја. Резултати показују да је у 33 државе вај-фај слабији у односу на интернет на мобилним телефонима.

Истраживања показују да Аустралијанци уживају највећу предност вај-фаја, а са брзином преноса података путем мобилних уређаја у просеку 13 мегабита у секунди. У сличном су положају и Катар, Француска, Мексико, Турска и Јужна Африка.

Државе у којима је вај-фај два пута бржи у односу на брзину преноса података на мобилним телефонима су Хонг Конг, Америка, Тајланд, Израел и Русија.

Пренос мобилних података биће бржи када стигне 5Г мрежа, кажу у компанији.

Вај-фај је остао најбржи начин приступа интернету у већини анкетираних земаља.

Међутим, из „Опен сигнал“ напомињу да свако може да успостави вај-фај мрежу на локацији коју већ други користе и да би због тога могло изненада да дође до „загушења“ укључених радио-таласа.

Насупрот томе, мобилне мреже морају да линцецирају спектар који користе, тако да у теорији, кажу у компанији, оне треба да пруже конзистентније искуство.

„Веровање да су мобилне мреже инфериорније од вај-фаја је погрешно“, написао је аналитичар Иан Фог у извештају.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара