„Епл“, „Фејсбук“, „Јутјуб“ укидају садржаје теоретичара завере

Неколико великих компанија објавило је да ће уклонити или обуставити дистрибуцију садржаја ултрадесничарског медија „Инфо Ворс“ чији је оснивач теоретичар завера Алекс Џонс.

„Епл“ је саопштио да је уклонио подкасте Инфо ворса из своје „Ајтјунс“ електронске продавнице и апликација за подкасте.

„Аутори и произвођачи садржаја морају поштовати наша правила која су веома јасна, јер желимо да наши корисници буду безбедни“, наводи се у саопштењу „Епла“.

„Фејсбук“ је такође укинуо налоге Алекса Џонса, оснивача Инфо ворса. Џонсова реторика према трансродним особама и муслиманима је такође била запаљива, што је један од разлога због којих је „Фејсбук“ уклонио његове садржаје, преноси Глас Америке.

„Сви треба да имају право да изразе мишљење, али такође желимо да сви корисници Фејсбука буду безбедни. Због тога морамо да укинемо све садржаје који нису у складу са нашим правилима, укључујући говор мржње и понижавање других“, наводи се у саопштењу компаније „Фејсбук“.

Оснивач Инфо ворса Алекс Џонс стекао је славу уз помоћ теорија завере које пропагира, укључујући и оне да су напад 11. септембра и масовно убиство у основној школи „Сенди Хук“ у Конектикату лажни, односно да их је изрежирала америчка влада.

Родитељи убијене деце из школе „Сенди Хук“ су га, због тих тврдњи, тужили за клевету.

Јутјуб је такође укинуо канал Алекса Џонса, који је пратило 2,4 милиона људи.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се