Нова шпанска подморница не може да стане у своју луку

Покушај шпанске морнарице да у своје бројно стање уведе нову подморницу доживео је дебакл, јер не може да стане у док предвиђен за њу, преносе шпански медији.

Подморница С-80 редизајнирана је да би била исправљена грешка због које није могла да плута на површини, па је продужена како би се решио проблем, пише Паис, а преноси Би-Би-Си.

Због тога, међутим, подморница сада не може да стане у докове у Картахени.

Прилагођавање подморнице скоро је удвостручило трошкове, па се сада процењује да ће цена једне подморнице „С-80 плус“ износити око милијарду долара.

Првобитни проблем подморнице из 2013. године био је када је откривено да је тежа него што је предвиђено, што је створило проблем пловности – могла би да зарони, али можда не би могла поново да изрони.

Према оригиналном нацрту, пловило је требало да буде дугачко 71 метар са истиснином од 2.200 тона. Сада је дугачка 81 метар са истиснином од 3.000 тона.

Због свега тога, докови у Картахени мораће да буду исушени и проширени како би нова подморница могла да стане.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво