Руси оклопно возило са посадом приземљили падобраном!

Руска војска успешно је тестирала технику допремања јединица на задато место најпре авионом, а затим и падобраном којим је успешно приземљен несвакидашњи терет – оклопно возило са посадом!

Руси оклопно возило са посадом приземљили падобраном! Руси оклопно возило са посадом приземљили падобраном!

У заједничкој вежби јединице за транспортну авијацију и ваздухопловне јединице изведеној у централној Русији учeствовало је више од 200 оклопних возила и око 2.500 људи.

Врхунац војне вежбе било је избацивање из авиона, а затим и спуштање на земљу оклопног транспортера са његовом посадом, јавља Раша тудеј.

„Вежба је прошла добро. Људство је спремно за извођење борбених мисија. Спуштање транспортера са посадом на земљу је историјски моменат“, оценио је генерал-потпуковник Владимир Бенедиктов, који је на челу Војне транспортне авијације Русије.

Ниједна друга војска у свету до сада није успела да изведе овај ризичан подухват током којег је посада била у оклопном возилу током спуштања из авиона. Спуштање возила на земљу заједно са посадом омогућава спремност за борбу неколико минута након приземљења.

Зачетник ове јединствене технике је легендарни командир руских ваздухопловних снага, генерал Василиј Маргелов.

Први сличан покушај изведен је 1973. године и у њему је учествовао Александар, син генерала Маргелова. Генерал је хтео сам да учествује у вежби, али то совјетско руководство није дозволило.

Овакво приземљење захтева најсигурнију опрему јер у случају да нешто затаји, животи чланова посаде су сигурно изгубљени. Такође, у случају слободног пада возила штета би била огромна.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се