Мање од половине Американаца верује „Фејсбуку“

Мање од половине Американаца верује да „Фејсбук“ поштује законе о приватности у САД, резултат је данас објављеног истраживања „Ипсоса“ и „Ројтерса“ које илуструје изазове са којима се суочава ова друштвена мрежа након скандала због злоупребе личних података више од 50 милиона корисника.

Истраживање спроведено од среде до петка такођа показује да мање Американаца верује „Фејсбуку“ него другим технолошким компанијама које прикупљају податке корисника као што су „Епл“, "Alfabet Inc's", „Гугл“, „Амазон“, „Мајкрософт“ и „Јаху“.

Како се наводи, 41 одсто Американаца верује да Фејсбук поштује законе о заштити њихових приватних информација у поређењу, док „Гуглу“ верује 66 одсто грађана, „Мајкрософту“ 60 одсто, а компанији „Јаху“ 47 одсто.

Истраживање је спреведено онлајн на енглеском језику широм САД и у њему је учествовало 2.237 испитаника, наводи Ројтерс.

Компанија „Фејсбук“ изгубила је више од 58 милијарди долара тржишне вредности, односно вредности ове друштвене мреже због скандала о цурењу корисничких података у који је умешана компанија „Кембриџ аналитика“.

Светски медији су известили током протекле седмице да су подаци 50 милиона корисника Фејсбука без њиховог знања и одобрења послати компанији „Кембриџ Аналитика“ која има политички центар за податке и која је радила на изборној кампањи председника Доналда Трампа 2016. године.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара